Sportul minţii pentru nevăzătorii din B-N, la faza judeţeană

Un eveniment plăcut din viaţa nevăzătorilor, din cadrul Filialei Judeţene ANR B-N, condusă cu multă afecţiune şi implicare în activitatea nevăzătorilor din judeţ de către Iacob Pop, preşedintele filialei, omul care îşi pune în slujba menbrilor toată energia şi talentul de bun organizator, s-a derulat la sediul filialei, în perioada 8-11 mai, în cadrul Concursului de şah destinat nevăzătorilor, conform calendarului ANR.
La această fază judeţeană a concursului de şah au participat un număr mare de nevăzători, din tot judeţul Bistriţa-Năsăud, care s-au duelat în „sportul minţii” prin numeroase partide de şah, dovedind dorinţa de a fi învingători.
După „lupte grele” pe frontul tablei de şah între concurenţi, inclusiv femei, în urma punctajului obţinut, clasamentul a evidenţiat următorii câştigători la faza judeţeană: locul I – Petre Predescu, veteran al jocului de şah, un împătimit al sportului minţii şi câştigător al multor competiţii; locul II – Petrică Odorheanu, iar locul III a fost ocupat de Gavril Simionca.
Comisia de atribirii, alcătuită din Veronica Coman – referent cultural-sportiv şi Elena Pop – secretar executiv, au supravegheat şi cronometrat profesional concurenţii, conform regulamentului de şah, dând dovadă de mare obiectivitate.
De menţionat faptul următor: câştigătorii locului I – Petre Predescu şi locul II – Petrică Odorheanu vor participa la finala pe ţară a concursului de şah, care va avea loc la Iaşi, spre sfârşitul lunii august.
Învingătorii în cursa sportului minţii au fost premiaţi cu sume de bani oferite de generoşi sponsori şi prieteni ai nevăzătorilor, cunoscutul Club Lions din Bistriţa, reprezentanţii clubului participând, cu drag şi din suflet, la festivitatea de premiere a nevăzătorilor.
O supriză plăcută, onorând cu prezenţa această categorie de cetăţeni cu nevoi speciale a fost participarea la festivitatea de premiere a lui George Avram, administratorul public al municipiului Bistriţa, care a apreciat activitatea desfăşurată de nevăzători în cadrul filialei şi a felicitat conducerea acesteia şi câştigătorii.
În finalul plăcutului, necesarului şi utilului eveniment, preşedintele Filialei ANR B-N, Iacob Pop, a mulţumit oaspeţilor, sponsorului, nevăzătorilor participanţi, mass mediei pentru implicarea şi colaborarea la eveniment, felicitând câştigătorii şi participanţii.
Momentul de socializare a fost unul de bun augur pentru comentarii, lansări de idei şi propuneri la o cană de cafea, apă minerală şi o prăjitură.
O activitate de suflet, pentru sufletul nevăzătorilor, un moment de bucurie şi de o sensibilă implicare socială.

test2

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]