Stagii de practică în Monitjo, Portugalia pentru 16 elevi de la Liceul Tehnologic Agricol Bistriţa

Prof. Elena Mora

În perioada 11.06-29.06.2018, un grup de 16 elevi specializarea Tehnician ecolog în protecţia calităţii mediului de la LICEUL TEHNOLOGIC AGRICOL BISTRIŢA a participat pe durata a trei săptămâni la un stagiu de pregătire practica în Monitjo, Portugalia.

Acest lucru a fost posibil datorită Proiectului Erasmus + “EcoHortiCool - ambient şi culoare VET fără graniţe” -2017-1-RO01-KA102-036173. Partenerii acestui proiect au fost Consue Portugal –organizatie intermediară şi FLORINEVE-organizaţia de primire care deţine o dotare  logistică, tehnică şi tehnologică necesară valorificării în practică a cunoştinţelor teoretice primite de participanţi în cadrul procesului de instruire. În prezent, Florineve este unul dintre cei mai mari producători de flori din regiunea Montijo.

Participanţii  la mobilitate au fost elevi  din clasa a IX-a  şi a X-a, profilul Resurse naturale și protecția mediului, specializarea Tehnician ecolog și protecția calității mediului aceştia făcând parte din fluxul 2 al proiectului.

 Conţinuturile formării au fost  stabilite în Modulul IV de instruire practică ”CALITATEA  SOLULUI ȘI APEI  ÎN AGROECOSISTEMUL SERĂ”.

Pe parcursul derulării stagiului de formare,  elevii au achiziţionat cunoştinţe despre: agroecosistemul –seră: caracteristicile agroecosistemului  de  seră; flori  de seră (crizanteme, gerbera, garoafe și trandafiri ); cerințele florilor de seră față de sol și apă; tehnologia de cultivare a florilor în seră; determinarea indicatorilor de calitate pentru solul din seră; determinarea indicatorilor de calitate pentru apa utilizată în sere.

Elevii implicaţi au descris participarea la acest proiect ca fiind o experienţă unică şi benefică formării lor profesionale:

“Pentru mine, practica în Portugalia a fost o nouă experienţă, am învățat multe lucruri despre flori, cum să plantăm, cum să îngrijim florile,  care sunt cerinţele  lor faţă de apă şi sol pentru a putea creşte și cum să analizăm apa utilizând instrumente performante. Mi-a plăcut foarte mult!

 Eleva Maria Todea

Clasa a IX a Liceul Tehnologic Agricol Bistriţa

“Participarea la proiectul Erasmus+ a însemnat pentru mine  o oportunitate de a cunoaște persoane noi,  a vedea peisaje diferite şi pentru a vedea cum sunt îngrijite diferite tipuri de flori. Din această experiență am învăţat să cultivăm flori, am învăţat să respectăm nişte reguli şi să comunicăm mai bine cu diferite persoane.

A fost o experiență frumoasă şi de neuitat!”

Eleva Nedelea Denisa

Clasa a X a, Liceul Tehnologic Agricol, Bistriţa

“Pentru mine proiectul Erasmus a însemnat o adevărată experiența de viață. M-a ajutat să-mi  îmbunătăţesc cunoştinţele şi abilităţile practice. Am văzut ce înseamnă ”doar  un miros de muncă într-o ţară europeană”.

Eleva Lăcătuş Petruţa

Clasa a X- a, Liceul Tehnologic Agricol, Bistriţa

“Proiectul Erasmus+ pentru mine a fost o experienţă unică. Am învăţat să valorific mai bine timpul şi  banii, am colaborat cu oameni noi,  am văzut  locuri frumoase şi  o ţară minunată”.

Eleva Cojoc  Alexandra

Clasa a X a, Liceul Tehnologic Agricol, Bistriţa

Totodată, stagiul de practică din Portugalia a oferit elevilor ocazia de a petrece timpul liber într-un mod cât mai plăcut, prin vizitarea unor obiective turistice interesante, ajungând chiar până în cel mai vestic punct al continentului european, Cabo da Roca.

                                                                                     

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5