Stelian Dolha către Ponta: Nu vă asumaţi nici cea mai mică responsabilitate în eşuarea noii tentative de a adera la spaţiul Schengen?

Primul ministru ne-a transmis de prin Iordania că România nu prinde nici acum Schengen-ul pe motiv că unele ţări din UE tot nu ne vor. Dar nu suflă nicio vorbă despre responsabilitatea sa în povestea asta şi la cât de sprinţar a spus-o e clar că nu simte vreo apăsare legată de MCV. L-am interpelat, luni, de la tribuna Parlamentului şi i-am cerut să explice public dacă se simte responsabil în vreun fel de acest eşec anunţat, scrie deputatul PNL Stelian Dolha pe pagina sa de Facebook.

Iată şi textul interpelării:

Domnule prim-ministru,

Aţi declarat în vizita dumneavoastră în Iordania că România nu va fi primită în Spaţiul Schengen în curând şi că cererea ţării noastre nu va fi discutată nici la următoarea întrunire a JAI şi v-aţi permis să arătaţi cu degetul către alte state UE ca vinovate de acest nou eşec.

Domnule prim ministru, în condiţiile în care dumneavoastră, ca şef al Executivului României aveţi nefericita calitate de inculpat într-un proces în care DNA vă acuză de fapte de corupţie, nu vă asumaţi nici cea mai mică responsabilitate în eşuarea noii tentative de a adera la Spaţiul Schengen, mai ales acum când condiţiile geopolitice ar fi fost favorabile aderării ţării noastre?

Nu aveţi nicio reţinere să indicaţi Olanda şi alte ţări UE drept vinovate atunci când aliatul dumneavoastră, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu cere comisie parlamentară pentru evaluarea democraţiei din România, iar în plenul reunit al Parlamentului la ultima moţiune de cenzură atacă într-o manieră incalificabilă justiţia din România şi procurorii DNA? Credeţi că o asemenea atitudine a numărului 2 în ierarhia statului, ajuns în această funcţie şi păstrat exclusiv datorită dumneavoastră le semnalează statelor europene care au manifestat în trecut reticenţe faptul că justiţia nu e ameninţată în România şi că Mecanismul de Cooperare şi Verificare poate fi ridicat?

Sau tot Olanda e responsabilă pentru că şeful dumneavoastră de partid, liderul formaţiunii aflate la guvernare şi cel care vă girează funcţia de prim-ministru, Liviu Dragnea, este condamnat la închisoare cu suspendare pentru fraudarea unui scrutin?

Domnule prim-ministru cu un asemenea balast şi cu asemenea atacuri la adresa procurorilor DNA şi a justiţiei în general chiar nu vă asumaţi nicio răspundere în acest eşec dureros al guvernului pe care îl conduceţi?
Aştept răspuns scris şi verbal.

Deputat PNL,
Stelian Dolha

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]