Stelian Dolha: Vreau să avem gemul, compotul sau conserva scoasă în BN, şi nu îl altă parte. Este o idee, care sper să prindă roade

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Stelian Dolha, a vorbit, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, despre o mai veche iniţiativă concretizată acum într-un proiect de hotărâre, şi anume mai multe depozite agro-alimentare în judeţ. Omul de afaceri, Aurel Onigaş, deţine un astfel de depozit. Până în acest moment, potrivit lui Dolha, a fost constuită comisia de analiză ce se va ocupa de detaliile acestui proiect.

     ,,Azi dimineaţă (n.r. – vineri, 28 septembrie 2012), ideea depozitului de produse agro-alimentare s-a concretizat într-un proiect de hotărâre, iar luna viitoare, alături de o echipă de profesionişti, voi începe demersurile în acest sens. Din această echipă vor face parte Daniel Frăsincari, Florin Căpraru şi Aurel Onigaş. Aurel Onigaş este un exemplu în acest sens. El are un astfel de depozit şi depozitele pot fi extinse în judeţul Bistriţa-Năsăud.

     În linii mari, proiectul poate fi prezentat astfel: în acest moment, am pus bazele unei comisii de analiză. O comisie de analiză presupune întâlniri zonale. Vorbim de 20-30 de întâlniri în tot judeţul, întâlniri care vor începe luna viitoare. Vor fi întâlniri cu primarii, viceprimarii, societăţile comerciale din zonă şi cetăţenii, şi astfel vom identifica oportunitatea unui depozit de produse agro-alimentare în zona respectivă.

     Adică, nu mai trimitem pe ţăran cu produsele în piaţă, undeva ca să le vândă. Va trebui să le depoziteze în acel depozit pe care îl vom construi în parteneriat: Consiliul Judeţean (cofinanţare) - primărie, şi restul bani europeni.

     Administrarea trebuie făcută de o societate comercială, parteneriat public-privat. Societatea comercială respectivă are misiunea de a vinde produsele respective spre supermaketuri”, a explicat vicepreşedintele CJ Stelian Dolha.

     Acesta a mai spus că în a doua parte a proiectului, dacă totul decurge cum trebuie, se va ajunge la promovarea produsului finit, de exemplu, ,,gemul, compotul sau conserva scoasă în Bistriţa-Năsăud”.

     ,,Mi-aş dori ca în supermaketurile pe care le avem în acest judeţ, de exemplu să existe rafturi cu ,,produs în Bistriţa-Năsăud”. Să începem de aici, să ne promovăm produsele noastre. Trebuie să facem marcă înregistrată, să ajungem şi acolo, trebuie să îl facem produs în BN, şi astfel prin depozitele respective se elimină intermediarii, şi totul se va face fiscalizat, iar preţul produsului respectiv ar trebui să fie mai mic decât îl avem acum.

     În a doua parte a proiectului vreau să lipesc  atelierele de producţie, să mergem la produsul finit.

     Vreau să avem gemul, compotul sau conserva scoasă în Bistriţa-Năsăud, şi nu îl altă parte. Este o idee, care sper să prindă roade.

     După întâlnirile comisiei,vă voi prezenta un raport cu locaţiile unde se vor face depozitele respective.

     M-am gândit la fructe de pădure în zona Bârgăului, pentru că deocamdată se vând la margine de drum şi nimic mai mult. În comuna Branişte ar fi nevoie un depozit frigorific de fructe, legume”, a menţionat Dolha.

                ,,Tot ceea ce mi-am propus îmi doresc să duc până la final, să îmi respect promisiunea”, a concluzionat Stelian Dolha.

Comentarii

04/04/13 01:12

Dacă s-ar subventiona cu un leu fiecare tonă facturată și expediată la un supermarket?.Initiativa este foarte bună ,ar trebui extinsă si la alte materii prime ,nu doar la fructe si legume.Mă refer la materialul lemnos pe care să-l scoatem la export doar ca produs finit.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5