Stelian Dolha: Vreau să întinerim şi să dezvoltăm Bistriţa. Implicăm bistriţenii în decizii!

Deputatul Stelian Dolha, candidatul liberal pentru Primăria Bistriţa, crede că democraţia participativă funcţionează cu adevărat în multe oraşe din România, mai puţin la Bistriţa, astfel că se impune implicarea bistriţenilor în luarea deciziilor.

„Implicăm bistrițenii în deciziile care ne privesc pe toți! Un cartier, o colectivitate, știe mai bine ce nevoi are decât o știe un primar. Sunt orașe peste tot în lume dar și în România, în imediata vecinătate în care funcționează cu adevărat democrația participativă. Fie că e vorba de buget participativ sau urbanismul participativ, părerea oamenilor contează în luarea hotărârilor. În aceste comunități, timp de câteva luni înaintea bugetului, locuitorii dintr-un cartier discută, stabilesc prioritățile din zona lor și cer consiliului finanțarea acestora. Și de multe ori au succes. Proiectele pot funcționa foarte bine și pe platforme on-line, de multe ori chiar mai eficient”, spune Dolha, într-o postare pe facebook.

Potrivit acestuia, actualul primar îi consultă pe bistriţeni...doar în ziua alegerilor. „Pentru Ovidiu Crețu consultarea celor care l-au ales se reduce la un simulacru de referendum (cum a fost cel cu Centura Sud) și la ziua alegerilor. Eu vreau să întinerim și să dezvoltăm Bistrița împreună, să implicăm bistrițenii în luarea deciziilor care contează pentru noi toți”, declară deputatul Stelian Dolha.

Comentarii

12/04/16 11:27
ecologistul

Donule Dolha nu am ideie ce fel de ”derutat” sunteti si ce cautati in parlament, pentru ca nici macar Constitutia tari nu o cunoasteti.

Referendumul este forma suprema prin care cetateni i-si manifesta vointa.

Faptul ca PDL-ul si acoliti lui au modificat fraudulos legea referendumul astfel incat patronul lor sa scape de umilinta demiteri adus la faptul ca in practica nici-un alt referenfrum sa nu mai poata fi validad.

Acest lucru este o crima la adresa democratiei (termenul de DEMOCRATIE inseamna adunarea POPORULUI si nu adunarea ”politicenilor”).

Cetatenii Bistritei care au fost interesati de traseul ”Variantei Ocolitoare” si-au exprimat vointa la referendum. Cei care nu au fost la referendum nu sunt interesati de acesta problema.

12/04/16 12:41
Vizitator

In fond, daca vrei sa candidezi,ce-i asa de complicat sa elaborezi un program electoral cu care sa te prezinti in fata alegatorilor. Chiar daca in linii mari problemele orasului sunt aceleasi indiferent de formatiunea politica, din care face parte candidatul, identificarea si prioritizarea lor intr-un program coerent poate face diferenta intre candidati, astfel incat alegatorii sa poata alege in cunostiinta de cauza. Pe de alta parte, competitia intre programe favorizeaza mai mult pe acei candidati care nu au fost la putere, intrucat cei aflati la putere trebuie sa explice si motivele pentru care nu au realizat unele din obiectivele programului in timpul mandatului actual. Pana la urma, este suficient sa analizezi scrisoarea anuală a primarului Ovidiu Crețu, care in primul rand trebuia adresata bistritenilor la inceputul anului, cu realizarile si promisiunile pentru ca sa elaborezi un program electoral propriu. Spre exemplu, Cretu trece la proiecte viitoare reabilitarea CNLR, uitand (sau facand pe prostul) ca acest proiect trebuia incheit pana la 31 decembrie 2015 cu fonduri europene si ca intarzierea lui inseamna o paguba la bugetul local de 3,5 milioane de euro. Si exemplele ar putea continua.
Vezi: http://www.timponline.ro/asa-arata-brosura-primariei-bistrita-pe-care-o-...

12/04/16 14:51
vizitator

Pana la urma, Cretu ar putea fi invins relativ usor atacandu-l cu propriile-i arme. Scrisoarea adresata cu intarziere de Cretu bistritenilor, acum in preajma campaniei electorale serveste de minume oricarui contracandidat. In aceste conditii, cu putina inteligenta nerealizarile lui Cretu pot fi scoase in evidenta si astfel un program electoral contra Cretu poate fi relativ usor de elaborat.
Vezi si:http://www.timponline.ro/cum-e-de-fapt-bistrita-europeana/
Iar pentru ca programul electoral sa contina si „cireasa de pe tort”, consultati: http://www.catavencii.ro/bistrita-orasul-unde-s-a-rasturnat-carul-cu-pei...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5