Ştiri, evenimente creştine (5-10 august 2013)

Selecţie şi adaptare, prof. Vasile Găurean

* Într-un comunicat al Agenţiei „Basilica” al Patriarhiei Ortodoxe Române se răspunde acuzelor că lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului sunt pe mâna unui privat „din lotul Fenechiu”, care este în procese. Întâi de toate, dl. Ion Turbatu trebuie să beneficieze ca orice cetăţean de prezumţia de nevinovăţie, cât nu s-a emis o sentinţă damnatoare. Este de semnalat că susnumitul a dovedit până în prezent un remarcabil profesionalism şi calităţi manageriale în şantierul catedralei.

* Declaraţii controversate. Părintele Romei, Francisc, a dovedit prin declaraţiile sale toleranţă pentru homosexualii din Biserică cu prilejul vizitei în Brazilia, ca o şansă oferită acestora. Mass-media a interpretat aceasta ca o strategie, ca şi afirmaţia că şi ateii se pot mântui (de vor reuşi să se apropie de HRISTOS).

* Doi tineri din Malaysia (ţară din sud-estul Asiei), preponderent musulmană, un băiat şi o fată, au fost condamnaţi la 15 ani închisoare pentru „răzvrătire”. Numita”răzvrătire a fost că au postat pe Facebook o fotografie în care cei doi consumă carne de porc ”în luna sfântă pentru musulmani a postului Ramadanului”. (În 2009, o femeie a fost condamnată la 6 lovituri de nuia şi 1400 dolari amendă pentru că ea, musulmană, a băut bere într-un club de noapte. (Darnici cu anii de închisoare pentru alţii şi...”scumpă” berea pentru musulmane.)
* Discuţii aprige pe forum şi în societatea suedeză –ţară recunoscută pentru „inovaţiile tolerante”. Intensă activitate a grupurilor de „neutri”, care vor să desfiinţeze diferenţa identitară a genului.
- Să nu se mai dea nume –„Mihai” şi „Iulia”- care ar putea diferenţia şi recunoaşte genul copiilor.
-O grădiniţă din Stokholm, numită „Egalia” a scos dintre jucării maşinuţele, fiindcă băieţii le preferau şi astfel se vedea după preferinţe că sunt băieţi şi nu fete.
-Politicieni democraţi au propus instalarea de „toalete unisex” (nu separate-bărbaţi-femei).
-Fderaţia suedeză de bowling şi-a anunţat intenţia de a unifica turneele pentru bărbaţi şi femei într-un turneu unic.
-Enciclopedia suedeză (online) a înlocuit cuvintele „han” (el) şi „hon”(ea) cu neutrul „hen” pentru toată lumea şi se cere ca şi Dicţionarul Academiei Suedeze să se conformeze.
(Continuând aceste „începuturi” ale rătăcirii omeneşti, ele vor dovedi la final de vremuri că sfârşitul civilizaţiei umane pervertite va fi chiar o necesitate.)

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5