“Strugurele de Aur”, gustat de târlişuanca Eugenia Horoba

Peste 100 de concurenţi au participat la preselecţia din acest an a Festivalului Naţional de Folclor “Strugurele de Aur”, ce s-a derulat la Jidvei şi Alba. Dintre aceştia au fost selectaţi pentru finală 33 de interpreţi, cu vârsta între 16 şi 32 de ani.

Un juriu marcant, prezidat de realizatorul TVR, Marioara Murărescu, din care au făcut parte prof.univ.dr. Gheorghe Oprea – Universitatea de Muzică Bucureşti, preşedinte de onoare, prof.univ.dr. Constantin Râpă – Universitatea “Gheorghe Dima” Cluj, Gelu Stan – Radio Timişoara, Gelu Furdui – Radio Cluj, maestrul Ioan Cobâlă – “Rapsozii Botoşanilor”, au hotărât ca marele premiu, în valoare de 8.700 lei, să fie obţinut de două concurente. Mare a fost bucuria bistriţenilor când au văzut, în transmisiune directă pe Televiziunea Naţională, că Mărioara Murărescu, încântată de descoperirea unei noi valori în judeţul nostru, a anunţat că marele premiu se îndreaptă spre comuna Târlişua, satul Molişet, la Eugenia Horoba.

Însoţită de înv. Floarea Pop, coordonatoare a ansamblului “Glanetaşul”, înfiinţat în urmă cu câţiva ani de Lenuţa Purja, Eugenia Horoba a reprezentat Căminul Cultural din Agrieş. Cu o voce de necontestat, cu un repertoriu ales, tânăra interpretă, deţinătoare la ediţia din 2007 a trofeului festivalului “Pană de Păun” realizat de Alexandru Pugna, reuşeşte să se impună pe scenele cele mai mari ale ţării. Sperăm ca din acest moment să fie ajutată de instituţiile de cultură din judeţ, la fel ca Mircea Simionca, “făuritorul” cântecului Puşca şi cureala lată, pe care-l poartă-n inimă de mai mulţi ani, după cum afirma şi Mărioara Murărescu. De altfel, Mircea Simionca, după evoluţia de la “Cerbul de Aur”, a venit şi pe scena de la Alba, unde în direct pe TVR i-a cântat Eugeniei Horoba şi tuturor celor care iubesc acest şlagăr, preluat pe nedrept şi de alţii. Celălalt premiu a fost câştigat de o altă fată talentată, Stana Stepănescu, care ne aminteşte de Mărioara Drăghicescu.

În recital, alături de Mircea Simionca, au fost Florica Bradu, Florica Ungur, Ana Pacatiuş, Luca Novac, Nicolae Sabău, Nicolae Mureşan şi Leontina Fărcaş. Felicitări pentru bistriţenii care demonstrează că atunci când ai talent, până la urmă vei fi remarcat de specialişti.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5