Stupini: 700 de ani de atestare documentară. Ordinul Sfinților Martiri Năsăudeni pentru primarul Ioan Mate şi Crucea Mitropolitană pentru părintele Ilie Oltenaș

Leontina Farcaş, titlul de Cetăţean de Onoare al comunei Sânmihaiu de Câmpie

Zi de sărbătoare pentru comunitatea din Stupini!
La sărbătorirea a 700 de ani de la prima atestare documentară a localității Stupini s-a dezvelit monumentul eroilor căzuți în primul și al doilea război mondial și a avut loc sfințirea de către IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei Andreicuț a capelei mortuare și a căminului cultural din localitate.
"Chiar dacă la prima atestare documentară în localitate erau peste 200 de familii, iar astăzi se mai regăsesc doar 58 de familii, acești oameni merită să aibă toate cele necesare unui trai de viață decent. Am încredere că împreună cu domnul primar Ioan Mate, care este un mare gospodar, această frumoasă zonă de câmpie, o să fie din nou una prosperă, iar tinerii vor dori să revină în locurile lor natale. Felicitări domnului primar, Ioan Mate care a primit din partea IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, ,,Ordinul Sfinților Martiri Năsăudeni”, dovadă a implicării în viața comunității.De asemenea vreau să îl felicit și pe părintele paroh, Ilie Oltenaș pentru frumoasa parohie de creștini pe care o păstorește iar drept recunoștință a primit din partea IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei distincția ,,Crucea Mitropolitană”" spune preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, prezent la eveniment alături de ministrul Ioan Deneş, secretarul de stat Alexandru Pugna, senatorul Ioan Simionca, vicepreşedintele CJ Ioan Ţintean, Sorin Roşu Mareş, secretar de stat la Ministerul Agriculturii, primarul din Budeşti – Vasile Codrea, primarul din Milaş – Iosif Gabor, cu toţii primind distincţia celor 700 de ani de atestare documentară.
Cu acest prilej, doamna cântecului popular Leontina Farcaş, stabilită de ani buni în Alba Iulia, angajată a Centrului Judeţean pentru Creaţie Alba, fiică a satului Stupini, a primit titlul de Cetăţean de Onoare al comunei Sânmihaiu de Câmpie.
"Mă bucur că, astăzi, împreună cu colegii mei, am sărbătorit alături de oamenii din satul Stupini, 700 de ani de la prima atestare documentară, sfințirea capelei și inaugurarea căminul cultural" spune senatorul Ioan Simionca.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]