DACA NU STIATI,

Sucul de sfeclă roşie scade presiunea arterială,si nu numai..

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Medicală din Exeter spun că sucul de sfeclă roşie consumat în mod regulat duce la scădere atensiunii arteriale şi previne apariţia bolilor de inimă, datorită conţinutului de potasiu şi acid folic. În acelaşi timp, sucul de sfeclă roşie are şi un conţinut ridicat de vitamine, fapt ce ajută la îmbunătăţirea metabolismului, combaterea anemiei şi îmbunătăţirea funcţiei ficatului, pe care îl ajută să distrugă grăsimile depozitate. Cercetătorii spun că un pahar cu suc de sfeclă are 80 de kilocalorii, 3,4 grame fibre, 1,7 grame de carbohidraţi, 136 mg acid folic, 131 mg sodiu, 519 mg potasiu, care preveni şi tratază afecţiunile cardiace. Conţinutul de magneziu din această legumă este recomandată de specialişti în restabilirea echilibrului psihic.

Nutriţioniştii recomandă un pahar de suc de sfeclă roşie pe stomacul gol, mai ales în cazul persoanelor care suferă de afecţiuni digestive, pulmonare şi hepatice. De asemenea, sfecla roşie este indicată şi femeilor însărcinate pentru că este bogată în vitaminele A, B, C,E, K şi conţine calciu şi fier si seleniu. Mai mult, oamenii de ştiinţă spun că includerea sfeclei în dieta zilnică ajută la reducerea riscului apariţiei de dezechilibre cognitive, osteoporoză şi afecţiuni cauzate de un nivel ridicat al colesterolului.

Pe de altă parte, cercetătorii menţionează că o calitate foarte importanta a sfeclei este faptul că, odată gatită sau fiartă, ea nu îşi pierde din proprietăţie benefice, ca în cazului celorlalte legume. Experţii atrag atenţia însă asupra faptului că persoanele care suferă de diabet trebuie să o evite, deoarece sfecla are un conţinut ridicat de zahăr.

De asemenea, mai multe studii au arătat că sucul de sfeclă roşie are capacitatea de a stopa multiplicarea celulelor canceroase din sânge, oprind astfel creşterea tumorilor. De patru ori pe zi, se bea un amestec din 10 linguri de suc de sfeclă roşie, 20 de linguri de suc de morcovi şi un pahar de suc de mere. Tratamentul durează 60 de zile, după care se face o pauză de două săptămâni.

Avand in vedere pretul foarte “democratic”, 1.5-2 lei\kg, ar fi pacat ca doar comoditatea sa ne opreasca de la a profita de aceste daruri oferite de natura.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]