Suflet pentru suflet. Proiect de parteneriat educațional, între Grădinița cu Program Prelungit „Maria” din Lechinţa şi Grădiniţa din Chintelnic

Proiectul de parteneriat educațional ,,Suflet pentru suflet”, inițiat de Liceul Tehnologic Lechința - Grădinița cu Program Prelungit „Maria”, director prof. dr. Baciu Oana Raluca și Școala Gimnazială Șieu–Măgheruș - Grădinița cu Program Normal Chintelnic, director Turcu Marcela, a ajuns prin implicarea cadrelor didactice, a preșcolarilor și a părinților la Ediția a III-a.
Scopul acestui proiect este dezvoltarea componentei afective și volitiv-acționale a personalității copiilor, prin acțiuni morale, desfășurate în cadrul instituției școlare și în afara acesteia, prin participarea efectivă la evenimente cu impact emoțional pentru viața lor sau a comunității în care trăiesc.
Proiectul vizează activități caritabile și își dorește să însenineze fața și să aducă un zâmbet unor bunicuțe și bunici de la Centru pentru Persoane Vârstnice Bistrița.
Fiecare parte implicată în proiect a contribuit la buna desfășurare a activității din luna decembrie. Preșcolarii au confecționat felicitări specifice Crăciunului și au donat, cu sprijinul părinților și al educatoarelor, pachete cu fructe persoanelor vârstnice, dăruind din suflet pentru sufletul unui bunic în ajun de sărbătoarea Sfântului Nicolae.
Coordonatoarele acestui proiect, profesor învățământ preșcolar Cucuiet Mariana, Mîndrean Daniela și Matei Lavinia Gabriela au urmărit dezvoltarea sentimentului solidarității față de semeni și stimularea generozității în rândul copiilor preșcolari și al părinților.
Totodată își propun să folosească creativ voluntariatul și solidaritatea umană, altruismul și iubirea față de semeni, ,,a dărui” este ceea ce luminează sufletul, emoționează, ne ajută să creștem spiritual, să ne dezvoltăm împreună prin cunoaștere, trăire și simțire reciprocă.
Fericirea de pe chipul persoanelor vârstnice și lacrimile de bucurie de pe obrazul lor vor răsplăti generozitatea și disponibilitatea persoanelor care s-au implicat în această activitate caritabilă.

Prof. Matei Lavinia Gabriela
Grădinița cu Program Prelungit „Maria”-Lechința

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5