• Un sfert din primăriile judeţului primesc sub 50 milioane lei vechi din repartizările CJ

Sume infime la rectificarea bugetară

Rectificarea bugetară aşteptată de primăriile din judeţ nu vine cu veşti bune, cel puţin prin prisma banilor pe care îi împarte Consiliul Judeţean.
Proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unităţile administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pe anul 2012 va fi discutat luni în şedinţă extraordinară.
Pentru echilibrarea bugetelor locale, judeţul Bistriţa-Năsăud a primit 1, 732 milioane lei, din care 468 mii lei sunt pentru bugetul propriu al Consiliului Judeţean (27%), în timp ce primăriilor le este împărţită suma de 1,264 milioane lei. În baza criteriilor fixe (populaţie, suprafaţă, venituri realizate etc.), Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud a distribuit deja 888.000 lei.
Mai rămân 376.000 lei, bani pe care urmează să-i repartizeze Consiliul Judeţean. Banii ar trebui folosiţi pentru lucrări de infrastructură şi cofinanţări, nu mai puţin de 52 primării solicitând bani.
Totuşi, numai 27 de localităţi sunt norocoase, adică sunt prevăzute în Anexă, şi acestea cu sume nesemnificative, cât săp ajungă “de un var la grădiniţă”.
După culoarea politică, din cele 27 de autorităţi locale, 9 sunt conduse de PSD, 9 – PNL, 7-PDL, 1-PC, 1 – PP-DD. Cele mai mici sume revin primăriilor democrat-liberale, câte 3.000 lei pentru Bistriţa Bârgăului, Dumitra, Târlişua, Budacu de Jos, dar sunt şi primării PNL - Romuli, Silivaşu de Câmpie – care beneficiază de aceeaşi sumă.
La polul opus, sunt primării care cel puţin în mandatul trecut au fost tăiate de la bani, precum Milaş, Monor, Negrileşti, Nimigea, Ciceu Giurgeşti, Ciceu Mihăieşti, Budeşti care primesc între 24 şi 30.000 lei, toate de la PSD.
Pentru oraşele din judeţ, Consiliul Judeţean nu dă nimic. Adevărul că nici nu avea ce.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5