Sunt primării în judeţ care gâfâie, cu 15 lei în cont

          Liderul ALDE Bistriţa-Năsăud, Ioan Ţintean, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că la întâlnirea Biroului Politic Naţional a ridicat problema necesităţii adoptării celei de-a doua rectificări bugetare, asta pentru că sunt multe primării, atât la nivel naţional, cât şi judeţean, care se confruntă cu probleme financiare. Pe lângă deja cunoscuta situaţie de la Şieu, o altă comună care are dificultăţi financiare este Urmeniş, care ar mai avea 15 lei în cont, deşi încasările din taxe şi impozite sunt de 95%.

          „Am ridicat problema celei de-a doua rectificări bugetare care se pare că va fi făcută, datorită faptului că primăriile din România au primit o promisiune de la Guvernul României că atunci când se va încheia anul 2018 nivelul fondurilor de care vor dispune şi primite din cote părţi din impozit pe venit şi din TVA va fi de cel puţin la nivelul realizatului din 2017. La ora aceasta avem primării în România şi în judeţul nostru care gâfâie, care au 15 sau 20 de lei în cont şi mă refer aici la capitolul finanţare, retribuţii, salarii sau cheltuieli curente. Nu te iartă nimeni dacă nu ţi-ai plătit curentul, apa, gazul, deşeurile, nu poţi ţine şcolile în frig”, a explicat Ioan Ţintean.

          Preşedintele ALDE B-N a menţionat că a transmis o circulară prin care toţi primarii ALDE trebuie să transmită până luni, 5 noiembrie, la nivelul secretariatului preşedintelui, necesarul de sume pentru salarii şi cheltuieli curente, dar şi sumele de care dispun la data de 31 octombrie. „Mi se pare un lucru important pentru ca aceste instituţii să nu rămână fără fonduri şi să poată funcţiona în condiţii normale până la sfârşitul anului”, a precizat Ioan Ţintean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]