Tabăra de creaţie– Viața în vacanță

Treizeci de copii au avut parte de activități creative și ateliere meșteșugărești la Parohia romano-catolică din municipiul Bistrița, în perioada 25 iunie – 6 iulie. Secolul XXI este marcat printr-o lume schimbătoare, care se dezvoltă și este dominată de technologie. Astfel de evenimente sunt esențiale pentru a educa copiii în paralel, respectiv pe lângă viața virtuală să învețe și cultura și obiceiurile noastre păstrate din veacuri. Copiii noştri, care cresc într-o astfel de lume, fie nu au posibilitatea, fie nu mai au de la cine să înveţe despre trecutul strămoşilor, cultura şi obiceiurile lor, iar astfel de evenimente sunt esențiale.

Tabăra de creaţie, care a început pe data de 25 iunie, a venit în ajutorul celor mici şi părinţii lor. În cele două săptămâni de tabară, cei 30 de şcolari, cu vârsta curpinsă între 6 -12 ani, au avut posibilitatea de a învaţa de la dascăli cu experienţă dansuri, jocuri și cântece populare, arta olăritului, împletitul papurei, varietatea cusutului, dar și frumusețea actoriei, care s-a remarcat prin aducerea la viață a poveștiiAlbă ca Zăpada și cei șapte pitici.

Pe lângă toate acestea, ca în fiecare tabără, accentul a fost pus şi pe joacă, mult sport şi distracţie. În fiecare zi, copiii au avut parte de o serie de jocuri în aer liber, dar şi de plimbări şi sport în Parcul Mare şi înPădurea Parc Schullerwald. Cum cea mai bună metoda de răcorire vara este apa, organizatorii s-au gândit şi la acest aspect. La Casa Ema au avut parte de o întreagă după-masă de bălăceală şi distracţie.

Tabăra s-a încheiat pe 6iulie, cu expoziţia lucrurilor făcute de copii în cele două săptămâni de tabără, dar şi cu un spectacol în care copiii au dat viaţă personajelor din povestea Albă ca zăpada și cei șapte pitici, la care au participat şi părinţii.Toate acestea în Pădurea Schullerwald.

Cea de a V-a ediție a Taberei de Creațiea fost organizată de către Asociația Pro Hereditatem, cu sprijinul financiar al Primăriei municipiului Bistriţa şi al Fundaţiei Communitas. Mulţumim totodată tuturor celor care au ajutat la organizarea taberei şi oragnizaţiei judeţene UDMR pentru sprijinul logistic acordat.

Biroul de presă UDMR

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5