Tânãra generatie are nevoie de modele si de cãlãuze

- interviu cu Rozalia Fucă Tomescu, şef Serviciu Şcoala de Arte şi Meserii

- Şcoala de Arte a încheiat anul şcolar 2011-2012 printr-un spectacol festiv, în care ne-am întâlnit cu cei mai buni elevi. Este o tradiţie pentru noi acest spectacol festiv, la care sala vibrează la actul artistic. Doresc, în primul rând, să mulţumesc pentru bunul mers al activităţii de la şcoala noastră directorului Centrului Judeţean pentru Cultură, Florin Vasile Şomlea, care întotdeauna a răspuns afirmativ cerinţelor noastre, apreciind în acelaşi timp munca pe care cadrele didactice o desfăşoară împreună cu elevii. De asemenea, mulţumesc directorului Centrului Cultural Municipal, Dorel Cosma, pentru generozitatea cu care, în fiecare an, ne primeşte în instituţia pe care o conduce pentru a realiza aceste stagiuni. Ori de câte ori am ocazia amintesc faptul că Dorel Cosma a fost fondatorul Şcolii Populare de Arte cu mulţi ani în urmă. În acest an şcolar, au ales Şcoala de Arte 127 cursanţi din cele mai îndepărtate colţuri ale judeţului, fiind unica instituţie de acest gen din judeţ. De asemenea, avem clase, pe lângă cele de la sediu, la Sângeorz-Băi, ansamblul de fluiere (prof. Ioan Şorecău), dansuri populare la Livezile – coregraf Traian Simionca şi atelier de meşteşuguri tradiţionale la Salva, instructor Lucia Todoran. Ţin să-i mulţumesc Luciei Todoran pentru expoziţia care a avut-o în cadrul spectacolului, precum şi pentru felul în care ştie să promoveze portul popular în rândul tinerilor, dar şi peste hotarele ţării.
Elevii şi absolvenţii Şcolii de Arte activează în cele mai reprezentative ansambluri corale şi folclorice din judeţ, în calitate de interpreţi vocali, instrumentişti, dansatori, instructori. Ei constituie nuclee de organizare a activităţilor culturale la căminele culturale şi casele de cultură. Am un deosebit respect faţă de părinţii care au optat să-şi aducă copiii la Şcoala de Arte făcând sacrificii prin venirea săptămânală la cursuri şi achitarea taxei şcolare, dar şi pentru colaborarea frumoasă pe care o au cu profesorii.
Spectacolul din această săptămână a primit aplauze şi flori din partea spectatorilor. Au evoluat în spectacol elevii Sărmaş Vlăduţ – acordeon, Săsărman Ionuţ – pian, Dinţă Filip – pian, Gagea Maximiliana – canto, muzică uşoară, Reman Szabolcs – canto, muzică uşoară, Vărărean Mariana – canto, muzică populară, Kerekes Kinga – vioară, Deuş Paul – orgă, Popochean Gabriel – orgă, Muntean Andra – orgă. Clasa de teatru a prezentat fragmente din schiţele lui I.L. Caragiale. Trebuie să amintim şi să le mulţumim profesorilor care au fost alături de elevi: chitară – Sucilă Lidia, canto – Fucă Tomescu Rozalia, Orgă – Simionca Viorel, vioară – Dimitriu Tiberia, pian – Pop Cornel Vicenţiu, acordeon – Dimitriu Elena, teatru – regizor Eugenia Rusu. S-a remarcat clasa de balet şi dans modern condusă de prof. Cochisă Gabriela. Au fost foarte mulţi spectatori care au apreciat actul artistic. Felicit cadrele didactice pentru răbdarea, dăruirea şi profesionalismul de care au dat dovadă în pregătirea cursanţilor Şcolii de Artă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5