Ţăranii pensionari, “cele mai defavorizate persoane” din UE?

Prin aplicarea prevederilor din “Planul anual de furnizare produse alimentare pentru cele mai defavorizate persoane” din UE comuna Teaca a beneficiat de o cantitate de 13,4 tone făină albă care a şi fost prompt distribuită prin grija celor de la primărie până la 17 sept. a.c. la toate cele 664 persoane considerate defavorizare, majoritatea fiind pensionari CAP care, în treacăt fie spus, nu toţi sunt chiar aşa de defavorizaţi încât să aibă musai nevoie de cele 20 kg de făină albă. Dar dacă li s-a dat, ei au luat, deşi recolta de grâu din acest an a fost una bună, pentru acei ţărani care au avut curajul să-l semene, şi au făcut-o şi unii dintre cei “defavorizaţi”. Mai există însă o categorie de oameni în vârstă şi bolnavi, fără susţinere materială cât de cât, ci una precară, pasageră, care ar fi cu adevărat dintre cei mai devavorizaţi, putând şi ei să beneficieze de acest ajutor.

Dar n-a fost să fie, poate la anul, dacă îl vor mai apuca.

Cele 664 persoane defavorizate vor mai beneficia şi de 7 kg de zahăr pe care îl vor primi în ajunul sărbătorilor de iarnă, pentru colaci şi prăjituri, deşi era normal ca acesta să fie distribuit odată cu făina dar, probabil, apropiindu-se culesul strugurilor în zonă, decât în must, mai bine în cozonaci.

Am aflat cu prilejul acestei acţiuni caritabile iniţiată de către UE, că există, conform statisticilor, în România doar 1,5 mil. de persoane defavorizate, din cele aproximativ 20 mil. de locuitori câţi au mai rămas pe aceste meleaguri, exact câţi pensionari CAP are ţara. Înseamnă că nu-i chiar aşa de rău de trăit în această ţară şi că ne plângem prea mult. Rămâne, totuşi, încă o mare problemă de rezolvat la noi: munca – elementul principal care poate reduce drastic numărul persoanelor defavorizate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5