Ţărăniştii din aripa Sârbu sprijină candidatura lui Crin Antonescu

PNL va încheia, după cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din acest an, un protocol electoral cu PNŢCD, pentru alegerile locale şi parlamentare din 2012, a anunţat ieri Biroul de presă al PNL.

Mai mult,viitoarea înţelegere ar privi şi cooptarea ţărăniştilor la actul guvernării în cazul în care PNL ajunge la putere. În ceea ce priveşte candidatura lui Antonescu la Cotroceni, ţărăniştii aripii Sârbu s-au angajat să-l susţină ,,necondiţionat”, sediile de partid al acestui partid de buzunar urmând a fi puse la dispoziţia activiştilor şi campaniei liberale. Aripile din PNŢCD se află în situaţia de a susţine doi candidaţi: aripa Miluţ pe Traian Băsescu, iar aripa Sârbu- Ciuhandu pe liderul PNL.

Potrivit protocolului încheiat marţi între PNL şi PNŢCD şi semnat de cei doi preşedinţi, ţărăniştii îl susţin pe Crin Antonerscu la prezidenţiale în 2009 şi vor participa cu toate organizaţiile şi liderii la campania electorală. De asemenea, potrivit protocolului, PNŢCD va pune la dispoziţia liberalilor reprezentanţi pentru birourile secţiilor de votare la alegerile prezidenţiale din acest an.

,,Dorim să acţionăm împreună într-un moment dificil, într-un moment de cumpănă pentru România în calitatea noastră de partide pe care istoria şi acţiunile de după 1990 le legitimează în faţa electoratului ca singurele partide autentice de centru-dreapta”, a declarat Crin Antonescu.

În cazul în care PNL va reveni la guvernare, va lua în calcul, pentru numirile cu caracter politic, şi specialişti propuşi de PNŢCD, în funcţii din administraţia publică naţională şi locală, a dat asigurări liderul liberal.

În ceea ce priveşte situaţia juridică a PNŢCD, a cărui conducere este disputată în instanţă cu Marian Miluţ, fostul lider de partid, Radu Sârbu şi-a legitimat acţiunea invocând concursul seniorilor partidului şi al celor mai puternice organizaţii.

Recent, Marian Miluţ şi-a anunţat susţinerea pentru candidatura lui Traian Băsescu pentru un nou mandat prezidenţial. PNŢCD, şi aşa sfâşiat de conflicte interne care se întind pe durata ultimilor ani de existenţă îşi împarte astfel, unicul procent pe care îl mai deţine în opţiunile electoratului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]