Târg de sărbători al Amazoanelor Bistriţene

Momente de suflet la sediul Asociaţiei Clubul Amazoanelor Bistriţene, unde a avut loc un târg de sărbători, în cadrul căruia au fost expuse obiecte de artizanat confecţionate de membrele clubului. Doamnele au realizat, timp de un an, podoabe din mărgele, care au putut fi achiziţionate la sume modice, iar banii au fost donaţi doamnelor care luptă în prezent cu boala, şi anume cancerul de sân. Printre cei care au onorat cu prezenţa, îi amintim pe Ani Bob- directorul executiv al AJPIS, Doina Orza – preşedinte PROADO, Radu Dreptate – director Direcţia de Servicii Sociale din Primăria Bistriţa, Simona Rauca - director Grădiniţa Benita, colaboratori ai asociaţiei.
Moderatorii întâlnirii au fost preşedinta Livia Moldovan şi jurnalistul Menuţ Maximinian.
Părintele Viorel Creţa a avut un mesaj duhovniceşti în Postul Naşterii Domnului despre ceea ce înseamnă speranţă, credinţă şi nădejde, îndemnul fiind ca uşa sufletului să fie mereu deschisă.
Grupul Doiniţa, coordonat de artista Cornelia Ardelean Archiudean, a adus mesajul sfânt al colindului, iar Georgiana Moldovan a prezentat cu veleităţi actoriceşti versuri din George Coşbuc, de la a cărui naştere marcăm 150 de ani, şi versurile Imnului Naţional al lui Andrei Mureşan, de la a cărui naştere am marcat 200 de ani.
Asociaţia Clubul Amazoanelor Bistriţene a marcat zece ani de la înfiinţare. Preşedinta Asociaţiei, Livia Moldovan, împreună cu colegele amazoane, au reuşit, în tot acest timp, să facă, prin asociaţie, 7300 teste Papanicolau, 792 mamografii, 375 ecografii mamare, deviza sub care îşi desfăşoară activitatea fiind aceea a prevenţiei. De zece ani, femeile bolnave de cancer de sân şi col uterin au o uşă deschisă, un loc important fiind destinat şi informării şi educării prin material informativ, dar şi prin efectuarea de ecografii mamare, mamografii şi teste Papanicolau, dorindu-se ca persoanele aparent sănătoase să înţeleagă importanţa prezentării la medic şi a controalelor periodice pentru a descoperi la timp problemele care le pun viaţa în pericol.
În judeţul nostru sunt circa 400 de femei care au probleme, numărul fiind în creştere. Raportul privind acţiunile din cei zece ani derulate de Clubul Amazoanelor Bistriţene a fost ascultat cu lacrimi în ochi de către cei prezenţi, doamna Livia Moldovan, împreună cu colaboratorii ei reuşind să aducă în tot acest timp o speranţă în sufletul doamnelor diagnosticate cu necruţătoarea boală.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]