Târgul de Crăciun al Bistriţei, mai bogat, de la an la an

Târgul de Crăciun, ajuns la cea de a treia ediţie, capătă tot mai multă consistenţă, crede edilul municipiului, Ovidiu Creţu, lucru dătător de speranţe şi pentru anii viitori. În acest an, eforturile Primăriei Bistriţa s-au coagulat cu cele ale Camerei de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, dar au găsit un partener şi în “Cămara Bunicii”.
“În acest an, lucrurile arată mai bine. Târgul de Crăciun al Bistriţei va fi deschis în perioada 5-31 decembrie, pe Pietonal. Am comandat noi 10 căsuţe, după modelul târgurilor din Austria şi Germania. De asemenea, am beneficiast de un sprijin important – Cămara Bunicii s-a implicat ca organizator a unei părţi a târgului, venind cu 10 căsuţe şi două foişoare. În plus, vor fi 20 de corturi cu meşteri populari şi cinci rulote cu produse tradiţionale.
Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud participă ca organizator la acest târg. În cort, vor expune o firmă de produse lactate, doi meşteri populari şi 29 de firme de confecţii.
Pe Pietonal, cinci firme vor avea produse alimentare – vin fiert, ceai, mâncare gătită etc., vor fi cinci firme cu decoraţiuni pentru Crăciun, avem trei apicultori şi 30 de meşteri populari cu produse artizanale, din toată sfera de material, de la textile, lemn, ceramic, metal.
Pentru noi este foarte important să stabilizăm acest Târg de Crăciun, astfeşl încât să le oferim posibilitatea bistriţenilor nu doar să-şi cumpere lucrări pentru sărbători – alimente şi cadouri- ci şi să petreacă după-amiezele cu copiii pe Pietonal”, a precizat edilul municipiului Bistriţa, în preambulul deschiderii oficiale.
***
Orăşelul copiilor, amenajat tot pe Pietonal
Pe lângă “complexul de tobogane”, în acest an sunt amplasate două trenuleţe electrice pentru cei mici şi un carusel. De asemenea, municipalitatea este în tratative cu o firmă pentru a amenaja un patinoar, în partea de sus a Pietonalului. “Lucrurile nu sunt certe şi s-ar putea să rămânem doar cu patinoarul de la Spitalul Judeţean, dacă nu reuşim să ne înţelegem cu reprezentanţii firmei”, a explicat primarul Ovidiu Creţu.
***
Vezi programul lui Moş Crăciun de la Primărie!
Miercuri, 11 decembrie, ora 10.00 – Moş Crăciun va ajunge în şcolile speciale de pe raza municipiului Bistriţa
Sâmbătă, 14 decembrie, ora 16.00, Sala Polivalentă – Sărbătoarea Crăciunului în comunitatea maghiară
Miercuri, 18 decembrie, ora 12.00, Teatrul de vară/iarnă – Moş Crăciun pentru copiii din grădiniţe şi clasele primare
Vineri, 20 decembrie, ora 11.00 – Moşul ajunge la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Bistriţa
***
De Revelion, concertează Cristi Minculescu!
Bistriţenii care vor ieşi pe Pietonal, la cumpăna dintre ani, se vor putea bucura de un concert extraordinar susţinut de Cristi Minculescu, fostul vocalist al trupei Iris. Acesta va urca pe scenă, la ora 23.30, alături de Nuţu Olteanu (ex-Iris). În deschidere, ar putea evolua o formaţie locală, cu care Primăria Bistriţa încă negocialză.
Costurile acestui concert vor fi împărţite de Primăria Bistriţa şi Consiliul Judeţean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]