Târlișua: Emoţionant ! Vestitori ai primăverii pentru bunicii fără nepoţi

Ioana Hognogi

Primăvara a adus zile colorate în marea familie a Centrului pentru Persoane cu Nevoi Speciale ”Sfântul Filaret cel Milostiv” Tîrlișua care face parte din Asociația ”Filantropia Ortodoxă” Bistrița-Năsăud coordonată de Pr. Marius Pintican, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii. Înarmați cu flori și felicitări create de mânuțele lor, copiii din grupa mică și grupa mare a grădiniței din localitate, coordonați de educatoarele Pop Georgiana și Hognogi Rodica, precum și copiii din clasa pregătitoare a Școlii Profesionale Tîrlișua, coordonați de doamna învățătoare Perhaită Nastasa Florentina s-au transformat în vestitori ai primăverii și au reusit să alunge pentru câteva ore singurătatea, tristețea și boala pentru persoanele vârstnice, prin urări de ”La mulți ani” și prin recitarea unor poezii specifice acestei zile.
Cu această ocazia și Primăria Tîrlișua a oferit flori iar conducerea centrului mici cadouri și flori ca simbol al recunoștinței față de rolul lor de mame, soții și bunici. Bucuria şi surpriza s-au putut citi pe chipurile bătrânelor, care au primit, unele dintre ele cu ochii în lacrimi, altele cu zâmbetul pe buze, florile şi urările de bine.
De asemenea, în cadrul proiectului Terapie narativă ”Mesaj de 8 martie” persoanele vârstnice au trimis felicitări către persoanele dragi de acasă. Beneficiarii centrului sunt în marea lor majoritate din jud. Bistrița-Năsăud, unii primesc vizite periodic, altii mai rar. Au priviri senine și înțelepte de oameni de la țară, sunt oameni simpli care au nevoie de atenție și afecțiune.
Aceste activități au scopul de a-i determina pe beneficiarii noștri să găsească motive de bucurie și să realizeze că fericirea vine din lucruri mici. Totodată, a fost un bun prilej pentru copii de a învăța lecții de generozitate și empatie dar și să dea frâu liber creativității și îndemânării lor.
Mulțumim din suflet domnului primar Vlăduț Purja, domnului director al Școlii din localitate, Simion Mihael Forai, copiiilor și cadrelor didactice implicate.

USR-PLUS

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]