Taxa de salubrizare creşte de la 1 ianuarie 2019! Din martie, se revine la contractele cu asociaţiile de proprietari !

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a aprobat, în şedinţă extraordinară, proiectul de hotărâre pentru modificarea tarifului de preluare a deşeurilor municipale în vederea depozitării şi a tarifului de preluare a deşeurilor reciclabile colectate separat în vederea sortării, percepute de S.C. Vitalia Servicii pentru Mediu Tratarea Deşeurilor S.R.L. Boldeşti-Scăeni.

         Astfel, de la 1 ianuarie 2019, tariful de preluare a deşeurilor municipale în vederea depozitării se modifică la 104,79 lei/tonă, fără TVA, iar tariful de preluare a deşeurilor reciclabile colectate se modifică la 28,043 lei/tonă.  Demersul vine ca urmare a faptului că de la data de 1 ianuarie 2019, se introduce contribuţia pentru economia circulară în valoare de 30 lei/tonă pentru deşeurile destinate a fi eliminate prin depozitare.

         Această majorare valabilă la nivel naţional va fi resimţită şi de bistriţeni, care vor plăti mai mult, respectiv 0,39 lei/persoană/rural, şi 0,79 lei/lună/persoană, în mediul urban.

         Astfel, taxa actuală de salubrizare va fi valabilă pentru următoarele două luni, din martie urmând să intre în vigoare tarifele din noul contract cu Supercom,. Este vorba de 70,64 lei (fără TVA)/persoană/an pentru persoane fizice inclusiv asociaţii de locatari / proprietari din mediul urban, adică 84.06 lei/persoană/an. În mediul rural, tariful va fi de 22,45 lei (fără TVA)/persoană/an pentru persoane fizice inclusiv asociaţii de locatari / proprietari, şi anume 26.71 lei/persoană/am. La aceste tarife se adaugă şi această majorare pentru contribuţia la economia circulară. 

Din martie, se va trece de la taxa specială de salubrizare, pe care o plăteam la primărie, la tarif şi la contract direct cu operatorul, Supercom, sau prin asociaţiile de proprietari.  

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]