Taxele, impozitele şi amenzile se vor putea plăti la Ghişeul.ro

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a lansat in 30 martie Ghişeul.ro, prin intermediul căruia românii pot plăti online taxele, impozitele şi amenzile. Primii care vor putea accesa acest serviciu sunt cei cu domiciliul în Târgu Mureş şi sectoarele 2 şi 6 din Bucureşti.

„Ghişeul.ro rezolvă dintr-o dată mai multe probleme, atât ale cetăţenilor cât şi ale administraţiilor locale, aducând un plus de confort, siguranţă şi rapiditate în ceea ce priveşte plata taxelor şi impozitelor”, a declarat Valerian Vreme, Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Prin intermediul Ghişeul.ro, câştigul cetăţeanului constă în economii de timp, dar şi de bani, datorită posibilităţii de a efectua plăţile oriunde, oricând, inclusiv cu carduri emise de bănci din străinătate. Datele cu caracter personal ale cetăţeanului rămân confidenţiale, siguranţa platformei fiind confirmată de MasterCard şi Visa, cele mai importante scheme internaţionale de carduri. Administraţiile locale beneficiază la rândul lor de acest sistem prin reducerea timpului de colectare a taxelor şi a costurilor aferente colectării.

În plus, tot de astăzi, prin intermediul Ghişeul.ro pot fi achiziţionate de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică domenii de Internet din spaţiul .RO.

Platforma Ghişeul.ro urmează a fi extinsă pe parcursul acestui an în cât mai multe administraţii locale, urmând ca în 2012 acestea să fie acoperite în totalitate. În prima etapă, în sistem vor intra oraşele cu peste 150.000 de locuitori. A doua etapă va include înregistrarea oraşelor cu până la 150.000 de locuitori iar apoi, în cel mult alte 6 luni, va urma integrarea comunelor şi a instituţiilor publice nevizate de primele două etape.

Comentarii

29/09/18 10:58
Soabo iosif

Taxa libera trecere

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5