Teaca: Serbarea princhindeilor

Miercuri, 24 iunie a.c., Căminul Cultural din Teaca a găzduit serbarea de sfârşit de an şcolar a copiilor preşcolari de la Grădiniţa cu program prelungit din Teaca. Cei 34 de copii, instruiţi de educatoarele Carmen Stan, Sava Cristina, Vultur Ioana şi Elisabeta Nagy Vincze, au oferit un spectacol de toată frumuseţea; scenete, dans modern dar şi popular, poezie, solişti vocali şi, bineînţeles, carnaval.

Sala a devenit neîncăpătoare: părinţi, bunici, fraţii mai mari, alţi locuitori ai satului care, privindu-i se putea observa limpede că aceştia erau mai emoţionaţi decât cei mici aflaţi pe scenă. Spontani, imprevizibili, inovatori chiar, unii dornici de afirmare, alţii mai timizi, aşa cum vor fi şi în viaţa de după şcoală mulţi dintre ei. A impresionat finalul spectacolului cu sceneta „Rămâi cu bine grădiniţă”, interpretat de 4 copii care vor intra la toamnă în clasa I, lucru cel mai minunat ar fi putut fi acela în care sceneta ar fi fost valorificată de mai mulţi copii care vor trece în clasa I. Dar n-a fost să fie. Criză demografică, la noi şi lumea „civilizată”. Norocul este acela că cealaltă Grădiniţă din sat cu program normal, a furnizat învăţământului primar 18 copii, care la toamnă vor fi în clasa I. Trebuie amintit că în această unitate şcolară au fost cuprinşi în anul şcolar care tocmai s-a încheiat un număr de 64 de preşcolari, care au sărbătorit şi ei evenimentul, conduşi de educatoarele Cornelia Bot, Rodica Câmpean şi Andreea Rabasz, a doua zi de Rusalii, cu un spectacol la fel de frumos, aşa cum numai cei mici ştiu să-i dea viaţă.

Se poate spune deci, că încă, „seminţia nu moare”, însă problema este aceea că, cel puţin la nivel local, alta seminţii tind să domine. Copiii sunt valoarea superioară a unei naţiuni, însă sărăcia nu naşte valori, ea, în stare perpetuă, devorează adevăratele valori.

Nu ne rămâne decât să le urăm acestor „boboci” spor la învăţătură şi să pornească în noul an şcolar au ideea că nu învaţă pentru şcoală, ci pentru viaţă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5