Tente România oferă mobilitate prin roți și role pentru orice domeniu

Roata este de departe una dintre cele mai importante invenții ale omenirii. Nu ne-am putea imagina funcționarea lumii fără existența roților și rolelor, indiferent de domeniul de activitate. Chiar dacă sunt de multe ori luate ca și garantate, roțile și rolele sunt deosebit de importante pentru funcționalitatea oricărui proces. Înțelegând acest aspect, specialiștii Tente și-au construit de-a lungul timpului un renume binemeritat, oferind soluții ce sprijină mobilitatea în fiecare domeniu de activitate în parte.

            Tente România aduce o gamă variată de opțiuni în ceea ce privește roțile și rolele. Experiența acumulată de-a lungul timpului a stabilit o serie de criterii pe care aceste dispozitive atât de simple, dar atât de utile, trebuie să le îndeplinească obligatoriu. Printre acești factori se numără:

 • Deplasare optimă - indiferent dacă este vorba despre role ce asigură deplasarea rectilinie, ori despre role pivotante ce oferă mobilitate pluridirecțională, transportul oricărei sarcini trebuie să se efectueze de fiecare dată în condiții optime.
 • Mobilitate indiferent de situație - suprafețele pe care rulează diverse obiecte pot fi line, plane, mai mult sau mai puțin accidentate ori alunecoase. În fiecare caz, criteriul mobilității trebuie însă respectat.
 • Protecții speciale pentru situații speciale - unele roți și role acționează diverse angrenaje în condiții destul de dificile, precum praf, umiditate excesivă, medii corozive, temperaturi extreme ori sarcini agabaritice. Pentru fiecare din aceste situații trebuie să existe soluțiile potrivite.
 • Silențiozitate - există unele domenii de activitate în care roțile și rolele trebuie să asigure o deplasare cât mai eficientă, fără a provoca zgomote inutil. Pentru astfel de situații se impun de asemenea răspunsuri potrivite, care sunt oferite cu prisosință de profesioniștii Tente.

            Astfel de caracteristici au făcut de fiecare dată diferența între soluțiile legate de mobilitate. Înțelegerea acestor aspecte a transformat compania Tente în partenerul perfect pentru multiple domenii de activitate. Care ar fi acestea ne explică detaliat chiar reprezentanții firmei, în cele ce urmează.

            Mobilitate garantată, indiferent de domeniul de activitate

            Pornind de la premisa că orice produs trebuie să ofere utilitate și un anume grad de confort clientului, roțile și rolele Tente concepute pentru segmentul rezidențial îndeplinesc o gamă variată de necesități.

            „Doritorii pot găsi în ofertele noastre soluția perfectă atunci când vine vorba de roti pentru mobilier, role pentru bagaje, roți pentru cărucioare și diverse alte obiecte destinate transportului pe distanțe scurte sau lungi, după caz”, afirmă consultanții Tente.

            Unde se „infiltrează” astfel produsele Tente în viața de zi cu zi a proprietarilor individuali, a rezidenților? Este vorba despre roțile ce facilitează mutarea și transportul pieselor de mobilier voluminoase sau de greutăți mai mari, despre acele role ce permit mutarea oricărei piese de mobilier și reorganizarea spațiului din locuință. Poate fi vorba de asemenea despre rolele care ușurează considerabil transportul bagajelor, a genților de voiaj și troller-elor de care nu ne putem lipsi când plecăm în vacanțe. Lista poate continua cu orice obiect acționat de roți și role, în orice formă ar putea fi găsit la nivel casnic.

            Roțile și rolele pentru sectorul medical reprezintă o categorie aparte de soluții de mobilitate oferite de Tente. Transportul și manipularea echipamentelor medicale, dar și a pacienților impun soluții ușor de utilizat, de calitate superioară, care să garanteze siguranță, eficiență și un nivel de întreținere minim.

            Printre soluțiile de mobilitate oferite pentru domeniul medical se numără astfel roțile și rolele pentru paturi de spital, în primă fază. Sunt incluse aici de asemenea și tărgile sau paturile mobile, cu ajutorul cărora sunt mutați și transportați pacienții ce nu pot să se deplaseze prin forțe proprii.

            Cărucioarele medicale de orice tip beneficiază de asemenea de roți și role eficiente, realizate de același producător. Indiferent dacă este vorba despre cărucioare de transport pentru alimente, pentru echipamente medicale, de cărucioare cu rotile pentru persoane cu dizabilități ori de cărucioare destinate instrumentarului medical din sălile de operații și cabinete medicale individuale, soluțiile regăsite la Tente respectă întotdeauna standardele cu privire la calitate și fiabilitate.

            Principalele elemente caracteristice ale roților și rolelor utilizate în domeniul medical se referă la manevrabilitatea ușoară și la silențiozitate.

            Deplasarea oricărui obiect, fie că este vorba despre aparatură, instrumentar pentru operații, alimente ori chiar căruciorul sau patul unui pacient, trebuie să poată fi efectuată ușor, fără un efort considerabil. Roțile și rolele pivotante, cu sau fără sistem de frânare ori de blocare a direcției, duc la îndeplinire această misiune.

            Obiectivul silențiozității este bifat de asemenea, în condițiile în care orice transport este asigurat de roți și role protejate de pelicule de cauciuc, silicon sau alte materiale elastice, ori de suspensii și amortizoare de șocuri pentru depășirea facilă a oricărui obstacol. În acest fel, liniștea pacienților și a întregului personal medical nu este deloc perturbată.

            Compania Tente oferă de asemenea mobilitate la superlativ și pentru domeniul instituțional. Soluțiile sunt, în acest caz, destul de apropiate de cele furnizate pentru sectorul rezidențial.

            De la dispozitive simple, de uz general, până la echipamente mai complexe, roțile Tente reușesc să pună în mișcare, să eficientizeze și să amplifice considerabil productivitatea în instituții de toate tipurile.

            Personalul se poate mișca liber în birouri, cu ajutorul scaunelor ergonomice dotate cu role silențioase. Documentele pot fi transportate mult mai facil, existând fișete și dulapuri pentru acte la fel de mobile, cu ajutorul rolelor mono sau pluridirecționale. Chiar și reorganizarea birourilor dintr-o instituție poate fi facilitată considerabil prin prezența roților și rolelor la piesele de mobilier.

            Un alt segment pentru care nu ne-am putea imagina inexistența roților și rolelor este cel comercial. Mărfurile și produsele se află într-un tranzit continuu, de la producător la intermediar, de la intermediar către magazinul de desfacere și ulterior de la magazin până la clientul final. Mobilitatea este asigurată în acest caz prin echipamente de diverse tipuri, acționate de aceleași role și roți de performanțe crescute.

            În primă fază, produsele și mărfurile realizate de un producător sunt stocate în depozite și hale, pentru un acces mai facil al terților, dar și pentru a nu incomoda procesele de producție. Manipularea produselor în depozite și hale are loc cu ajutorul binecunoscutelor motostivuitoare electrice sau acționate manual, care rulează eficient folosind rolele și roțile Tente.

            În etapa următoare, preluarea mărfurilor de către intermediari și livrarea către magazinele de desfacere este asigurată cu ajutorul acelorași echipamente fiabile, ce garantează deplasare optimă, în condiții de siguranță deplină.

            De la magazinul de desfacere până la clientul final, mărfurile și produsele ajung să beneficieze de aceleași avantaje ale roților și rolelor. Este vorba, în acest caz, despre binecunoscutele cărucioare de cumpărături. Nimeni nu își imaginează accesul într-un hipermarket fără a avea un cărucior pentru cumpărături, fără de care ar fi necesare foarte multe drumuri până la casierie, pentru achiziția tuturor produselor.

            Simplu și ușor, roțile ce accesorizează cărucioarele de cumpărături ajută fiecare client să facă orice achiziție fără a depune prea mult efort fizic, prin simple plimbări printre raioanele de produse. Manevrabilitatea extinsă este garantată, în acest caz, de role dispuse pe un ax pivotant, ce dispun în unele cazuri și de sisteme de blocare, pentru asigurarea suplimentară în momentul în care clientul transferă produsele din cărucior în autoturismul proprietate personală.

            Fără îndoială nu poate fi ignorat sectorul industrial, ca beneficiar al acelorași soluții optime oferite de Tente. Într-un astfel de domeniu, indiferent că este vorba de producție, prelucrare sau orice alt proces, este necesară mobilitatea ca o condiție a productivității și rentabilității susținute. Specialiștii Tente ne exemplifică astfel câteva situații în care rolele și roțile oferite de companie își dovedesc utilitatea:

 • Benzi transportoare - sunt folosite în linii complexe de fabricație, dar și în secțiunile finale, în care produsele finite sunt transportate către punctele de colectare, de unde sunt preluate și stocate. Rolele și roțile Tente asigură o eficiență deosebită în acest caz.
 • Roți și role pentru stivuitoare - ulterior procesului de producție, rezultatul finit este depozitat, transportul eficient fiind asigurat de stivuitoare motorizate sau acționate semi - manual, ce rulează pe aceleași roți și role Tente foarte eficiente.
 • Roți și role heavy duty - sunt utilizate cu precădere pentru echipamentele de transport ce au menirea deplasării sarcinilor mari. Pentru o lămurire suplimentară se impune o exemplificare la o scară mai redusă: o rolă cu diametru de doar 160 mm poate asigura transportul unei sarcini de până la 300 kilograme. Extrapolând, utilajele din domeniul industrial pot asigura mobilitatea dorită chiar și pentru sarcini agabaritice, de ordinul tonelor sau zecilor de tone.

            Lista aplicațiilor din sectorul industrial nu se rezumă doar la aceste trei elemente, ci poate fi continuată cu oricare echipament care se deplasează pe role și este utilizat în hale de asamblare, ateliere, zone exterioare, incinte precum bucătării sau cantine si chiar birouri.

            După cum se poate observa, roțile și rolele Tente își găsesc aplicabilitate în aproape orice domeniu de activitate. Inevitabil, ia naștere însă o întrebare: Cum pot fi găsite soluțiile potrivite în fiecare situație?

            Răspunsul stă în diversitatea produselor oferite de companie, dar și în posibilitatea personalizării roților și rolelor, pentru a obține o compatibilitate de 100% cu fiecare proiect în parte. În acest fel pot fi realizate roți și role după preferințele clienților, ținând cont de următoarele aspecte:

 • Materiale de fabricație - poate fi vorba de plastic, poliamidă, cauciuc, silicon, polipropilenă, aluminiu, oțel inoxidabil și lista poate continua. Pentru fiecare aplicație poate fi găsită astfel o soluție potrivită.
 • Sisteme de prindere - în acest caz poate fi vorba de role fixate cu ajutorul bolțurilor sau tijelor, de roți pentru care prinderea se realizează cu ajutorul unei plăci sau a unei tije mobile. Aplicațiile sunt din nou diverse și există astfel posibilitatea personalizării în funcție de tipologia fiecărui proiect în parte.
 • Capacitatea sarcinii - soluțiile oferite de Tente în materie de roți și role au capacități de susținere situate între 10 și 12.560 kilograme per rolă.
 • Manevrabilitate - în acest caz poate fi vorba de role fixe sau pivotante, disponibile opțional cu sisteme de frânare sau blocare.
 • Rezistență la condiții deosebite - unele domenii impun mobilitate și transport în siguranță deplină, chiar și în condiții dificile. Astfel de situații includ, printre altele, sectoarele de activitate în care temperaturile sunt extreme, în care praful și umiditatea sunt omniprezente, ori în care există adesea substanțe cu potențial coroziv care pot să afecteze în timp roțile și rolele. Pentru astfel de situații, produsele de marcă Tente sunt realizate la standarde superioare de protecție, asigurând eficiență, rentabilitate și durabilitate prin ranforsare, carcasare sau protejare suplimentară, utilizând alte metode specifice.

            Având în vedere toate aceste tipologii, cât și domeniile vaste de aplicabilitate ale soluțiilor furnizate de Tente, devine mai mult decât evidentă potrivirea perfectă a sloganului cu misiunea pe care compania o are de dus la îndeplinire: Better mobility. Better life.

            Despre Tente se poate spune că acționează pe piața de profil de peste 90 de ani, pentru a îmbunătăți în mod constant o invenție care pune omenirea în mișcare de mii de ani: roata. Inovațiile continue și motivația de a aduce tot timpul soluții optime de mobilitate pentru orice sector reprezintă factorii ce au condus către succesul companiei, care continuă să încheie parteneriate de succes cu clienți din peste 100 de țări. De fiecare dată acești clienți identifică la Tente soluțiile potrivite pentru propriile nevoi, fără niciun compromis pe partea de durabilitate, eficiență, calitate sau competitivitate în ceea ce privește mobilitatea.

            Segmentul de piață diversificat, aflat într-o continuă dinamică, este întâmpinat la Tente cu un design vizionar, cu servicii care inspiră și cu o precizie absolută de execuție pentru orice sistem care va asigura mobilitate și implicit o viață mai ușoară.

            Probabil nimeni nu s-ar fi gândit că o simplă invenție va putea aduce atâtea beneficii omenirii. Roata, de la începuturile sale și până în prezent, a cunoscut o dezvoltare extensivă, contribuind la progresul umanității. Ajungând până în secolul 21 - secolul vitezei, al globalizării și digitalizării - necesitatea mobilității rămâne.

Această mobilitate este dusă însă la nivel de artă, prin produsele și serviciile oferite de Tente - compania ce a pornit de la comercializarea rolelor pentru uși glisante (la debutul din anul 1923) și care acum a ajuns lider mondial în fabricarea și comercializarea de roți și role destinate tuturor domeniilor de activitate.

          

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]