Termen prelungit la licitaţia pentru CL 6! Lucrările de apă şi canalizare la Sângeorz Băi, Năsăud şi alte patru comune, încep anul viitor

Nu mai puţin de 129 milioane de euro din Fondul de coeziune vor fi investite în șase proiecte menite a asigura facilitarea accesului la apă potabilă în România, a anunţat comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu. "Cele șase proiecte reprezintă exemple concrete ale solidarității europene. Toate regiunile ar trebui să aibă acces la apă curată, însă în România și în alte regiuni din Europa, acest lucru nu este încă în totalitate realizat. Grație acestor proiecte finanțate de UE, sute de mii de români vor putea beneficia de apă potabilă în fiecare zi.", a transmis comisarul euriopean, prin intermediul unui comunicat de presă.

Printre cele şase proiecte figurează şi judeţul Bistriţa-Năsăud, cu 8,6 milioane euro. Este vorba despre contractul de finanţare  pentru proiectul de „Extindere şi modernizare infrastructură de apă şi apă uzată în judeţul Bistriţa -Năsăud”, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM),  cu o durată de implementare de 53 de luni şi o valoare totală de 55.020.551 lei, din care finanţarea nerambursabilă este de 41.112.485 lei, respectiv 88,74% din valoarea eligibilă aprobată.

        Contractul de lucrări 6, executat parțial (12%) în etapa I a Master Planului, vizează lucrări la Sângeorz-Băi, Maieru, Salva, Rebrișoara, Năsăud și Telciu. Contractul de finanţare a fost semnat în aprilie 2017. Contractul include execuţia de lucrări pentru extinderea şi reabilitarea a 38.157 m reţele de canalizare apă uzată menajeră, staţii de pompare ape uzate şi 37.009 m reabilitare şi extindere reţele de distribuţie a apei potabile şi aducţiuni, staţii de pompare, rezervoare.

         „Contractul de lucrări 6 a fost împărţit în 3 loturi. Documentaţia a fost urcată pe SEAP, iar termenul de deschidere a ofertelor era 25 septembrie. Între timp, la solicitarea firmelor, temenul a fost prelungit până în 9 octombrie. Nu mai puţin de 16 întrebări au fost formulate în două zile, solicitându-se lămuriri, date tehnice. După finalizarea procedurii de achiziţie publică, se va putea trece la execuţie”, ne-a declarat Răzvan Grec,  directorul executiv al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru servicii de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Bistriţa-Năsăud.

         Practic, în cazul în care nu vor exista contestaţii, lucrările vor putea debuta anul viitor.

*** 

În prima etapă, pentru acest contract de lucrări, au fost depuse 16 oferte, valoarea contractului “coborând” la mai puţin de 60% din cât fusese estimată iniţial. Astfel, dacă în anunţul postat pe SEAP, valoarea estimativă totală a contractului CL 6 era de 62.699.326 lei, fără TVA, finalmente s-a ajuns la aproximativ 37 milioane lei, fără TVA. Firmele care au câştigat nu au putut duce contractul la bun sfârşit, finalmente fiind reziliat. Din fericire, la intervenţia autorităţilor, acesta a fost trecut în exerciţiul financiar 2014-2020.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5