Teze unice mai severe

Noua metodologie privind tezele cu subiect unic prevede ca elevii de clasa a VII-a şi a VIII-a vor fi aşezaţi câte unul în bancă, în ordine alfabetică, pe clase, şi nu pe unitate şcolară, conform unei liste nominale afişate în prealabil.

Dacă până acum fiecare teză era evaluată de doi profesori din afara unităţii de la care provin tezele, de anul viitor, lucrările vor fi corectate de un profesor de specialitate ce a predat la clasă şi de un profesor din afara unităţii de învăţământ de la care provine teza.

Durata activităţii de evaluare este de maximum trei zile pentru fiecare şcoală, inclusiv ziua în care s-a susţinut proba, iar în centrele de evaluare, de maximum patru zile. Potrivit Ministerului Educaţiei, vor fi sancţionate cadrele didactice care furnizează soluţii elevilor, înlocuiesc sau falsifică lucrări.

După caz, pot fi sesizate în scris organele de cercetare penală. În plus, profesorii implicaţi în desfăşurarea tezelor vor trebui să dea o declaraţie că vor respecta legea, în caz contrar riscând să fie excluşi din învăţământ.

Structura subiectelor de bac va fi publicată pe site-ul ministerului pe 30 noiembrie, iar subiectele propriu-zise pentru probele scrise vor fi postate pe internet pe 1 martie 2009. Subiectele vor fi publicate pe internet numai pentru probele scrise, nu şi pentru cele orale.

Sindicatele din educaţie consideră că actuala metolodologie încurajează fraudele şi acuză că nu au fost contactaţi de reprezentanţii ministerului, pentru a participa la dezbaterea publică privind bacalaureatul din 2009.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5