Tiberiu Uşeriu, premiat a treia oară pentru excelenţă de către Consiliul Judeţean: Sunt foarte mândru că pot să reprezint judeţul nostru

Tiberiu Uşeriu, câştigătorul Maratonului „6633 Arctic Ultra”, pentru a treia  oară consecutiv, a primit, în cadru festiv, Premiul de Excelenţă acordat de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud.

În debutul şedinţei ordinare, preşedintele Emil Radu Moldovan şi prefectul Ovidiu Frenţ i-au oferit distincţiile simbolice, chiar dacă premiul însumează şi o sumă de bani (mai exact, 25.000 lei net).

         “În semn de respect, recunoştinţă şi apreciere, facem oficiile de a-I înmâna Premiul de Excelenţă domnului Tiberiu Uşeriu pentru tripla performanţă sau cea de a treia performanţă obţinută în maratonul Arctic Ultra 6633, la Polul Nord. Îi spun şi acum că noi suntem pregătiţi în continuare să-l premiem de câte ori va câştiga. Atâta timp cât noi suntem aici, suntem pregătiţi să vă premiem pentru fiecare performanţă care va promova pozitiv imaginea judeţului Bistriţa-Năsăud şi a acestor oameni minunaţi care trăiesc pe aceste meleaguri”, a transmis, în debutul şedinţei Consiliului Judeţean, preşedintele Radu Moldovan.

         În completare, prefectul Ovidiu Frenţ a punctat faptul că “este mult mai lungă distanţa de la minus la plus decât dacă pleci de la zero”. “O persoană care trece prin foarte mati necazuri, care greşeşte în viaţă şi care reuşeşte să se recupereze, din punctul meu de vedere este mult mai valoroasă decât o persoană care creşte cu grija părinţilor, la sport, la şcoală. De aceea îl felicit pe Tibi şi îi înmânez o Diplomă de Onoare ca semn de apreciere a rezultatelor excepţionale obţinute”, a declarat prefectul Frenţ.

Nu în ultimul rând, protagonistul acestui moment festiv, Tiberiu Uşeriu,  a ţinut să mulţumească oficialităţilor pentru acest gest. “Îmi amintesc în primul an când am participat la această competiţie că premiul meu cel mare a fost un pulover de 18 dolari, iar recunoaşterea aţi fost dumneavoastră, judeţul, începând de la dl. Radu Moldovan, şi Consiliul Judeţean. În al doilea an, am fost mirat că a crescut premiul la 6633, am primit o geacă  în valoare de 70 de dolari. M-am întosr acasă şi la fel, premiul a fost înmânat de dumneavoastră şi pe partea bănească, şi recunoştinţa care mi-a adus-o judeţul şi m-am bucurat. Anul acesta, speram să crească, bineînţeles că a scăzut, am primit din nou un pullover, mai iefrin decât primul şi, la fel, premiul pentru mine, pentru ce am făcut ş ice am realizat în aceşti ani a fost recunoşţtinţa judeţului. A dumneavoastră, prin acest premiu şi prin aceste distincţii pe care le primesc. Sunt foarte mândru de fiecare dată, mă bucur foarte mult că pot să reprezint judeţul nostru”, a declarat Tibi Uşeriu. 

Acesta a menţionat vrea să rămână în judeţul nostru, asta chiar dacă a fost propus pentru titlul de Cetăţean de Onoare al Bucureştiului. “Eu am zis că aş vrea să plec de acolo de unde am plecat. Aştept ca domnul primar de la Prund să mă propună prima dată, după care  să plec mai în sus. Eu am încercat de fiecare dată să plec de jos şi să ajung sus. Aştept prima dată să mă propună cineva de la mine din sat, unde m-am născut sau unde locuiesc şi de acolo să încep şi până la urmă să ajung la Bucureşti”, a mai menţionat Tibi Uşeriu. 

 ***

În cadrul unei discuţii cu presa, Tiberiu Uşeriu a adăugat că s-a simţit mândru pentru decernarea acestui premiu din partea oficialităţilor judeţene. Acesta  a precizat că acest premiu în bani este binevenit şi că o parte din sumă va fi folosită pentru următoarea expediţie din Himalaya, la ultramaratonul Everestului, la sfârşitul lunii mai, la cea mai mare altitudine, cu plecare de la 5600 metri, pe o distanţă de 60 km. De asemenea, o sumă va fi donată unui tânăr în al cărui proiect crede, după ce anii trecuţi i-a ajutat pe fondistul Alin Cioancă (participant la JO de iarnă din Coreea de Sus) şi pe o micuţă gimnastă.

         Altfel, acesta a menţionat că a fost o surpriză ca la linia de sosire să fie intonat imnul naţional al României. „Am zis că măcar atât să fac şi eu pentru acest Centenar şi o să duc drapelul şi în Himalaya. Cred că fiecare român care face ceva, indiferent dacă este o competiţie sau orice altceva, dacă poate să promoveze România chiar în cele mai îndepărtate colţuri ale lumii, eu cred că este un pas destul de mare”, a mai adăugat Tibi Uşeriu.

         Finalmente, acesta a spus că nu se consideră un erou, dar poate fi un model pentru tineri, de „Aşa Da” şi „Aşa Nu”, iar în politică nu va intra vreodată.

 

 

 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]