Tibi Uşeriu a alergat prin viaţă şi la 6633 Arctic Ultra cu 27 de paşi

Un fenomen al anului, un record absolut privind numărul de persoane prezente la lansarea unei cărţi, l-a dobândit cunoscutul Tibiu Uşeriu, care şi-a lansat cartea vieţii şi a drumului parcurs spre performanţă, având un titlu incitant şi sugestiv, „27 de paşi”, un provocator şi lămuritor volum apărut cu sprijinul Asociaţiei Tăşuleasa Social, Fundaţia România One şi Compania Cognitrom.
În faţa unei săli arhipline până la refuz, cu un auditoriu select şi care a făcut coadă la cumpărarea volumului şi la autografe date cu generozitate de autor, cartea a stârnit un real interes, inclusiv în rândul tinerilor prezenţi, pentru a afla „aventura vieţii” lui Tibi Uşeriu, cel care a alergat şi la Polul Nord câştigând, cu brio, întrecerea 6633 Arctic Ultra.
Despre valoarea volumului, tipărit în Germania, având ca editor-lector pe Anton Horvath, tehnoredactare – Kitty Bojan, iar imaginea de pe copertă aparţine lui Tibi Uşeriu, din arhiva personală, cât şi despre valoarea, tenacitatea, curajul şi ambiţia autorului au vorbit, cu argumente şi exemplificări, fratele mai mare şi susţinătorul autorului – Alin Uşeriu, care a făcut o scurtă şi pertinentă prezentare a ceea ce înseamnă şi a însemnat Tăşuleasa Social pentru fratele Tibi Uşeriu, asociaţia pe care o conduce în calitate de preşedinte şi care a contribuit esenţial la reabilitarea unui om care a avut de suferit înj viaţă, fiind proiectat şi un film în acest sens.
O pertinentă prezentare a făcut-o şi prof. Mircea Miclea, care a scos în evidenţă calităţile omului, sportivului şi autorului cărţii, urându-i lui Tibi Uşeriu să alerge mai departe prin viaţă şi să demonstreze că voinţa poate învinge orice obstacol.
Autorul Tibi Uşeriu a făcut o succintă şi emoţionantă prezentare a motivaţiei de a scrie acest volum, ce vrea să transmită generaţiilor viitoare şi mai ales drumul dur şi greu al vieţii pe care a reuşit să-şi reabiliteze personalitatea, Asociaţia Tăşuleasa Social fiind antreul vieţii lui, care l-a mobilizat, mulţumind tuturor oamenilor care au fost alături de el, mai ales fratelui, inclusiv celor care l-au aşteptat la aeroport la Cluj-Napoca şi la biserică după maratonul de la Polul Nord. A justificat titlul cărţii „27 de paşi” reprezentând paşii pe care îi făcea în mica curte a închisorii când era scos la plimbare.
Au făcut referiri la puterea de creaţie, de redare a întâmplărilor şi trăirilor, de a lupta pentru un scop nobil şi de reabilitare a vieţii – as. med Nic Şerban şi un fan şi prieten al autorului, unul dintre cei care l-au aşteptat la biserică.
Merită să redăm ce zice autorul despre el şi publicat pe coperta a 4-a: „Lumea mă ştie drept un alergător de anduranţă. Ce n u ştie, însă, e povestea vieţii mele paralele. Am fost pe rând: slugă la ciobani pe Bârgaie, porcar în armata română, azilant politic în Berlin, pizzar într-un restaurant italian, bodyguard la un interlop sârb, martor într-o galerie alba-neagra în Gran Canaria şi autor de jafuri armate. Am evadat din două închisori europene, dar nu şi din a treia.
Vânat prin Interpol, am devenit client al unei puşcării de maximă securitate. Drept urmare, timp de aproape 10 ani am lipsit la apel din propria tinereţe, închis complet singur între patru ziduri albe, foarte groase.
Cei care au auzit de mine după ce am câştigat 6633 Arctic Ultra vor descoperi în această carte povestea mea aşa cum n-o ştie şi n-a auzit-o nimeni, niciodată. La fel şi cei care, fără să fi întrebat înainte, m-au ales ca subiect al examenului de capacitate la limba română”.
A fost o seară de mare sensibilitate şi de trăiri intense, privind lupta cu viaţa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5