Tichetele sociale electronice pot fi folosite în 215 unităţi partenere din Bistriţa-Năsăud. Vezi lista acestora!

Cei peste 5000 de beneficiari ai tichetelor sociale pentru mese calde pe suport electronic din Bistriţa-Năsăud le vor putea folosi în 215 unităţi de alimentaţie publică de pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud. Dintre acestea, peste 100 de unităţi sunt numai pe raza municipiului Bistriţa, plus localităţile componente.

Reprezentantul societății Sodexo Pass România a comunicat Instituţiei Prefectului Bistriţa-Năsăud faptul că la momentul de față se poartă discuții și cu alte unități de alimentație pentru a fi acreditate si a se actualiza lista. 

Aceste tichete sociale pentru mese calde au fost oferite de Guvernul României, prin Ministerul Fondurilor Europene, ca parte a Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020 (POAD), finanțat din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane (FEAD).

Important:

• Suma alocată pentru tichetul social pentru mese calde pe suport electronic este de 180 lei/lună;

• Sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor pe card;

• Valoarea maximă a tranzacțiilor zilnice acceptate cu cardul este de 40 lei;

Având în vedere faptul că schema de sprijin prevede ca beneficiarii să primescă fondurile începând cu luna septembrie, din cauza întârzierilor datorate licitațiilor, cardurile urmează a fi alimentate începând cu luna decembrie retroactiv şi pentru lunile septembrie, octombrie, noiembrie.

Beneficiarii cardurilor sunt stabiliți în baza OUG 115/2020 și reprezintă:

- persoanele în vârstă de 75 ani împliniți sau peste, fără ajutor material, cu venituri la nivelul indemnizației sociale pentru pensionari (800 lei)

- persoanele fără adăpost, inclusiv persoanele/familiile care au fost evacuate și familiile cu copii care nu au domiciliu stabil, mai ales cele monoparentale.

Lista beneficiarilor se actualizează lunar de către Casa Națională de Pensii, U.A.T.-uri si Ministerul Fondurilor Europene (autoritatea contractantă) care va transmite lunar către SC Sodexo Pass Romania SRL (societatea care a semnat contratul de furnizare carduri cu MFE) lista noilor beneficiari pentru care se dorește emiterea de tichete sociale pentru mese calde pe suport electronic și lista beneficiarilor pentru Mese Calde care nu mai îndeplinesc condițiile acordării acestora, în vederea blocării cardurilor.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5