Tinerii liberali, prin judeţ, cu Mocăniţa Transilvaniei

Tineretul Naţional Liberal Bistriţa-Năsăud, a sprijinit atât prin mediatizare cât şi prin implicare directă, iniţiativa Asociaţiei Mocăniţa Transilvaniei de a restaura şi a reda circuitului turistic calea ferată îngustă, ce străbate judeţul nostru, judeţul Mureş şi judeţul Cluj. Astfel, duminică, 26 iulie, începând cu orele 13:45, un grup format din 35 de tineri liberali au pornit cu Mocăniţa Transilvaniei de la Teaca spre satul Comlod, unde au vizitat castelul local, aflat, din păcate, într-o stare avansată de degradare.

Traseul, care a durat aproximativ patru ore dus-întors, străbate pajişti verzi pitoreşti, păduri dese, lanuri de culturi agricole ( în special porumb şi floarea soarelui ) şi asigură legătura pe cale ferată între localităţile Comlod, Orosfaia şi Teaca. Întreţinerea încă deficitară a căii ferate şi ecartamentul redus au impus o viteză de deplasare relativ mică, însă foarte potrivită pentru a admira împrejurimile şi a trăi experienţa autentică a călătoriei cu „mocăniţa”.

Noi, tinerii liberali, susţinem în continuare demersul de readucere în atenţia publică a acestui obiectiv, potenţialul său turistic fiind bun, mai ales pentru o zonă a judeţului care nu se bucură de căutare turistică în acest moment. Reamintim că anul acesta se împlinesc 100 de ani de la inaugurarea acestui traseu de cale ferată îngustă, în acest scop fiind plănuit un eveniment care se va desfăşura în perioada 15-16 august.

Organizaţia TNL Bistriţa

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]