Tinerii voleibaliști bistrițeni -locul V la etapa finală a Campionatului Național de Minivolei

Prof. Liviu Ursa

Bacăul a organizat decent etapa finală a Campionatului Național de Minivolei , la care cele mai bune 8 echipe au luptat pentru o cât mai bună plasare in ierarhia națională.
Județul nostru a fost reprezentat , după o calificare spectaculoasă , de către echipa mixtă a Liceului cu Program Sportiv Bistrița ,antrenor prof. Paul Someșan și cea a Liceului Tehnologic” Liviu Rebreanu” Maieru,antrenor prof. Liviu Ursa.
Bistrițenii au făcut parte din grupa A alături de C.S.M. București, C.T. F.” Mihai I” București și C.S.S.Botoșani. După desfășurarea meciurilor din grupă, în care echipa noastră a pierdut la limită meciurile cu C.S. S .București și C.T F. București și a câștigat cu C.S.S. Botoșani, a jucat și a câștigat cu C.S.S „Avram Iancu” Ștei din cealaltă grupă,fapt ce i-a permis să joace pentru locurile V-VI in ultima zi a competiției. Meciul decisiv a fost câștigat după o confruntare spectaculoasă cu același C.S.S.Botoșani.
Rezultatul final al competiției a fost următorul :
Locul I C.S.S.Botoșani,locul II C.S.S Tulcea ,locul III C.T.F. „Mihai I „București,locul IV C.S.M. București ,locul V L.P.S. Bistrița,locul VI C.S.S.Botoșani,locul VII L.A.P.I Dej,locul 8 C.S.S. “Avram Iancu” Ștei.
Nivelul tehnic al celor mai mici voleibaliști a fost remarcabil ,iar echipa noastră a fost sensibil egală cu celelalte competitoare,diferența fiind făcută , de cele mai multe ori , de greșeli datorate emoțiilor inerente mizei acestei confruntări naționale,dar rezultatul este ,fără discuție ,unul valoros pentru voleiul bistrițean.
Am remarcat un număr mare de părinți care au însoțit și au susținut prin galerii frenetice echipele fiilor lor pe tot parcursul jocurilor,prezență ce a lipsit ,cu două excepții,echipei noastre, fară a culpabiliza în niciun fel acest fapt.Probabil va fi o temă de dezbatere pentru viitor. Acest lucru a influențat , fară discuție , evoluția tinerilor voleibaliști , cunoscând faptul ca prezența acestora pe marginea terenului de joc ajută psihicul atat de vulnerabil vârstei lor , dar este și un suport și o motivație pentru antrenor.
Colaborarea , care durează de mult timp, între Liceul Sportiv Bistrița și școala măiereană de volei se dovedește încă o dată benefică,iar sprijinul logistic constant al conducerii principalei instituții sportive a județului , prin directorul Mircea Gătej , în sprijinirea acestui sport al îndemânării și inteligenței motrice este indiscutabil.
Felicitări prietenului și valorosului antrenor Paul Someșan , alaturi de care am închegat această echipă,felicitări copiilor ale căror nume vi le prezentăm astazi cu bucurie și mândrie :
Ionuț Alexandru Rebrișorean( capitan și unul dintre cei mai valoroși sportivi ai turneului final),Eduard Liviu Pop,Emanuel Cristian Băldean,Cristian Moldovan, Abel Ureche, Cosmin Emanuel Borș,Razvan Vărărian,Robert Iluță și Alexandru Buia.
Pentru ei și pentru toți care iubesc voleiul și îl sprijină, primiți salutul nostru din spatele fileului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]