Ţintean: Sprijinirea producătorilor agricoli, o altă promisiune guvernamentală, neonorată

Într-o declaraţie politică susţinută în plenul Camerei Deputatilor, liberalul Ioan Ţintean i-a solicitat ministrului Agriculturii, Valeriu Tabără, să acorde mai multă atenţie problemei intabulării

terenurilor deţinute de producătorii agricoli, şi să promoveze, în regim de urgenţă, un plan de măsuri în acest sens.

,,Va fi o minimă dovadă că, pentru acest Guvern, agricultura nu rămâne doar un teren sterp, al promisiunilor neonorate. Reformarea şi dezvoltarea agriculturii româneşti la nivelul standardelor europene, precum şi sprijinul acordat de către stat producătorilor agricoli rămân în continuare doar obiective, scrise frumos în paginile programului de guvernare şi ale programului legislativ asumate de Guvernul PDL condus de Emil Boc”, a afirmat deputatul PNL Ioan Ţintean.

Acesta a mai spus că în condiţiile în care promisiunile guvernamentale ar fi puse în practică, cu siguranţă, producătorii agricoli ar fi fost mai atraşi să investească, iar produsele agricole româneşti ar fi fost mai competitive atât pe piaţa internă, cât şi pe piaţa europeană.

,,Realitatea agriculturii româneşti nu este deloc roz. Şi poate fi definita astfel, puţin sprijin şi interes din partea statului, în schimb, multe promisiuni, şi mai ales probleme. Una dintre ele are legătura cu procesul de intabulare a pământului deţinut de proprietarii agricoli, iar orice intervenţie legislativă şi sprijin din partea statutului ar fi salutară pentru că ar urgenta rezolvarea juridica a dreptului de proprietate şi ar permite o participare facilă a acestora la procesul de absorbţie a fondurilor europene, atât de necesare pentru stimularea activităţii agricole prestate”, a conchis Ioan Ţintean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]