TLDE Bistrița: Susţinem construirea unui Skate Park la cele mai înalte standarde

Biroul de presă

Pentru corecta informare a opiniei publice, reprezentanții Organizației Bistrița a TLDE (Tineretul Alianței Liberalilor și Democraților), în calitate de inițiatori ai proiectului privind construirea unui Skate park modern la Bistrița, aduc la cunoștința cetățenilor câteva date suplimentare, pentru eliminarea confuziilor.

În ceea ce privește locul propus pentru construirea acestui Skate park, în urma mai multor consultări atât cu mare parte a publicului țintă (practicanți de skateboarding, inline skating și biking), cât și cu factorii decizionali, s-a ajuns la concluzia că parcul ar fi cea mai potrivită zonă. Singurul teren disponibil cu o suprafață suficient de mare este cel din fața Turnului Dogarilor, teren achiziționat de Primăria Municipiului Bistrița în vederea dezvoltării acestui proiect. Suprafața terenului achiziționat este de 750 mp și se situează la o distanță de 13 m de zidul cetății.

Din punct de vedere legal, în zona de protecţie pot fi instituite servituţi de utilitate publică şi reglementări speciale de construire prin planurile şi regulamentele de urbanism. În cazul de față, în planul urbanistic al orașului Bistrița este prevăzut că pe terenul respectiv se poate obține autorizație de construire doar pentru nivelul 0 (adică până la nivelul solului, fără etaj), proiectul Skate parkului încadrându-se în aceste norme.

Mai mult, așa cum a precizat și dl. primar, momentan se așteaptă un aviz de la Ministerul Culturii, iar în cazul în care se vor constata anumite probleme în urma expertizei tehnice, vom fi primii care ne vom împotrivi și vom căuta o altă soluție pentru că, la rândul nostru, ne dorim protejarea și conservarea adecvată a monumentelor istorice.

TLDE Bistrița consideră că realizarea acestui proiect în municipiul Bistrița reprezintă un plus pentru îmbunătățirea activității civice a tinerilor, motiv pentru care va susține realizarea Skate park-ului doar în cazul în care se va construi la cele mai înalte standarde și va face tot ce se poate pentru a se efectua astfel.

Vom reveni în continuare cu alte detalii și informații pe acest subiect.

Comentarii

18/01/16 15:20
Vizitator

Dupa mintea unora se poare orice. Un skatepark langa Turnul Dogarilor de potriveste la fel ca monumentul in forma de Sula amplasat langa Prefectura. De aceea, lucrurile trebuie facute cu cap. Cu atat mai mult cu cat, singura portiune din sistemul medieval de aparare al Bistritei, alcatuit din zidul cetatii, santul cu apa si valul de pamant care se mai pastreaza la scara naturala este cea de la Turnul Dogarilor. Prin urmare, chiar daca primaria a cumparat acel teren, acolo ar trebui reconstituita o zona-muzeu a sistemului medieval de aparare asa cum era el alcatuit din zidul de incinta, santul cu apa si valul de pamant.
Este vorba de pastrarea si punerea in valoare a datului material si spiritual care vine din istorie, cu atat mai mult cu cat astazi Bistrita nu mai are mare lucru din epoca medievala. De altfel, marele istoric Nicolae Iorga in lucrarea sa intitulata „Neamul romanesc in Ardeal si Tara Ungureasca la 1906 ” despre pastrarea trecutului istoric al Bistritei: „Bistriţa nu este nici pe departe o Sighişoară , căci n-a păstrat din zidurile ei decât ce se mai vede în marginea râului printre copacii bătrâni ai unei frumoase plimbări şi din trecut nu-ţi vorbeşte nici un alt martur decât biserica de pe care tocmai se rădea , În călătoria mea din urmă , spoiala neagră a veacurilor , care aminteşte mai mult decât pătează”. Aviz celor care au vopsit turnul Bisericii Evanghelice cu vopsea lavabila!
Revenind la skatepark , acesta ar putea fi amenajat in continuarea strandului valorificand astfel si diferentele de nivel existente la poalele dealului Codrisor.

19/01/16 11:16
Cititor de Bistrita

Dar un " Facut Curatenie ( si adunat toate gunoaiele aruncate aiurea prin Bistrita si cartiere... ) Parc "... pe cand ? Sau... curatenia si adunatul gunoaielor de prin locurile publice... nu tzine de educatie , civilizatie si ... mai ales de cultura... !!! ?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5