Toamnă scumpă în pieţele bistriţene

Gospodinele apreciază că în pieţele bistriţene, preţul legumelor şi al fructelor sunt mai mari cu 20-25% faţă de perioada similară din anul trecut. Astfel, roşiile de grădină au preţuri cuprinse între 4-5 lei. Ieri, în Piaţa Decebal din Bistriţa erau zeci de legumicultori care ofereau roşii din zonele legumicole cu tradiţie ale judeţului, respectiv, Viişoara, Şintereag, Sărata, Ţigău etc. La preţuri ridicate se vând şi ardeii capia şi gogoşarii, în jur de 5 lei kilogramul, ceapa din arpagic 2 lei kg, un preţ mai mare fiind perceput pe ceapa roşie. Rădăcinoasele sunt abundente în pieţele bistriţene, preţul acestora (morcovi, ţelină, pătrunjel) fiind în jur de 2-2,5 lei/kg. Vinetele, necesare, spun gospodinele pentru zacuscă, se vând cu 1,5 lei/kg. Cartofii, de la 1-2 lei/kg (deşi producţia acestui an este mult diminuată). Fasolea boabe din producţia anului 2010 se vinde, la Bistriţa, cu 7 lei/kg, de asemenea, sunt oferite gospodinelor şi fasole păstăi, preţul fiind în jur de 2 lei/kg. Şi sectorul fructe este bine reprezentat, anul acesta fiind foarte plin de rod când vorbim de prune ( 1-2 lei/kg şi 0,50 lei/kg pentru borhot), perele de Braniştea se vând cu 4 lei kg, merele în jur de 2 lei. Şi în sectorul lactate preţurile au crescut simţitor faţă de vara acestui an. Caşul de oaie se vinde, în prezent, cu peste 15 lei/kg, urda, laptele se vând la preţuri comparative cu perioada anului trecut.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5