Toamna se numără investiţiile din fonduri europene, la Salva

Autorităţile locale din Salva şi-au rezervat timp în această săptămână pentru a recepţiona nu mai puţin de trei investiţii finanţate din fonduri europene. În prima zi a săptămânii, comisia prezidată de viceprimarul Gabriel Movileanu a evaluat lucrările de reabilitare a infrastructurii silvice şi agricole. La eveniment au participat vicepreşedintele CJ – Alexandru Pugna, senatorul Ioan Deneş, reprezentanţi ai constructorului, ai firmei de consultanţă, Inspectoratului Teritorial de Construcţii etc.

„Investiţia a vizat reabilitarea drumului forestier pe Anieşul Mare şi Anieşul Mic de oe raza administrativă a comunei Maieru şi un drum agricol din Salva. Pe drumul de la Anieş a fost turnat macadam ordinar, iar la Salva a fost construit un pod de 48 m, cu o lăţime de 8 m şi a fost asfaltat un tronson de peste jumătate de km de drum. În total vorbim de 6,2 km modernizaţi”, ne-a declarat primarul comunei Salva, Gheorghe Onul.

Valoarea totală a proiectului a fost de 1,495 milioane euro (inclusiv TVA), lucrările fiind executate de către SC Frasinul SRL. Potrivit edilului din Salva, pentru exerciţiul financiar european 2014-2020, autorităţile au în lucru un studiu de fezabilitate pentru modernizarea mai multor străzi din localitate, dar şi pentru drumurile agricole.
***
Astăzi, administraţia locală va recepţiona alte două obiective de investiţii, implementate prin PNDR 2007-2013 şi accesate de la GAL Ţara Năsăudului. Este vorba despre un teren de sport cu gazon sintetic (pentru minifotbal, minihandbal) şi un parc de joacă, cu o valoare de aproximativ 50.000 euro, şi un centru after school (3 săli de clasă, cancelarie, băi, magazie etc.), clădirea fiind edificată în curtea Primăriei, proiect în valoare de 91.000 euro. Foarte probabil, acest spaţiu va fi utilizat atunci când lucrările de reabilitare a Şcolii Gimnaziale „Tiberiu Morariu”, corp II P + 2 vor ajunge în zona de interior, iar cursurile vor trebui mutate într-un alt spaţiu.

USR-PLUS

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]