Topul celor mai flexibile joburi pentru femei

De cele mai multe ori, cariera unei femei intampina mai multe dificultati in comparatie cu a unui barbat, deoarece timpul este destul de limitat si se imparte intre mai multe prioritati. Cu toate ca exista numeroase femei de succes, viata de familie conteaza pentru o femeie si presupune un grad de implicare mai mare.

Desi, la inceput, femeile nu erau considerate potrivite pentru anumite domenii, mentalitatea sa schimbat foarte mult, asa ca intalnim din ce in ce mai des persoane de sex femenin in functii de conducere, pentru ca importante sunt abilitatile, capacitatea de a lua anumite decizii, precum si personalitatea si motivatia fiecaruia.

Atuurile unei femei atunci cand opteaza pentru un anumit job sunt evidentiate prin faptul ca sunt mult mai motivate, sociabile si comunicative, precum si intuitive si diplomate. Meseriile pe care le aleg femeile in ziua de astzai sunt de cele mai multe ori cele care le ofera o anumita flexibilitate si avantaje intre a impartii timpul corespunzator pentru fiecare etapa din viata.

Posturile precum cele de conducere sunt de obicei preferate dupa o anumita varsta, cand totul este organizat in viata lor. Sunt evitate cele care presupun deplasari pentru ca timpul este un element cheie din viata fiecarui om, iar pentru o femeie care are deja o familie intemeiata este putin mai dificil sa se adapteze la un astfel de job.

Posturile de meditatoare, pe recrutare si selectie, in departamentele de administrativ sau invatamant sunt in mare parte ocupate de femei, fiind meserii care le permite oscilarea intre anumite activitatii si care nu presupun un efort suplimentar din partea lor. In domeniul HR-ului lucreaza o buna parte din sexul feminin, iar cand vine vorba de o pozitie intr-o companiei importanta, veniturile sunt destul de satisfacatoare.

Marketingul online, pozitiile pe domenii precum jurnalismul sau activitatea online sunt de asemenea job-uri in care activeaza majoritatea femeilor, iar un factor care a dus la acest lucru este determinat de faptul ca sunt mult mai comunicative, interesate de diverse subiecte pe care le dezbat, creative in gandirea unor strategii.

Cand vine vorba de independenta financiara, o femeie trecuta de varsta majoratului se gandeste din ce in ce mai des cum poate sa imparta activitatea, atfel incat sa nu fie necesar sa renunte la anumite lucruri in detrimentul altora, asa ca videochatul poate fi un job flexibil care aduce numeroase castiguri atunci cand facultatea sau alt domeniu reprezinta o prioritate, insa situatia si bunastarea financiara sunt si ele o prioritate.

Job-urile part-time sunt si ele la mare cautare, cele mai bine platite fiind cele care se desfasoara in mediul online sau chiar in companii care au departamente de suport sau call center. Antrenoarele de fitness au devenit meserii destul de cautate, mai ales ca beneficiezi de mai multe avantaje precum practicarea unui sport, timpul flexibil care iti permite sa-ti imparti activitatea dupa cum doresti si in plus castigurile care sunt destul de mari in acest domeniu al fitness-ului.

Multe femei aleg independenta financiara pentru ca fiecare dintre noi prefera sa aiba propriul sprijin si sa nu depinda de nimeni, mai ales cand vine vorba de achizitionarea sau de alegerea anumite lucruri de care ai nevoie, satfisfactia faptului ca iti poti permite tot ce iti doresti fara suport, este sentimentul pe care fiecare femeie il cauta.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]