Totul despre ziua Femeii

Ziua Femeii este o sărbătoare internațională de care fiecare femeie trebuie să se bucure. Pe lângă emoția venirii primăverii, Ziua Femeii însumează și o istorie impresionantă. Așa cum primăvara este anotimpul reinvierii, și femeia este simbolul vieții, iar din acest motiv, la început de primăvară le sărbătorim. Ziua Femeii este un simbol al ambiției și al răbdării, calități care definesc femeia. Pentru asta, dar și pentru toate celelalte calități, ziua de 8 Martie merită să fie sărbătorită din inimă, de toată lumea. Chiar dacă în această zi nu poți fi alături de toate femeile speciale din viața ta, poți alege opțiunea de livrare flori rapidă în București, făcându-le astfel o surpriză tuturor.

Călătorie prin istorie -  Ziua Femeii

Pentru noi toți este un lucru clar asocierea dintre femeie și primăvara. Anotimpul renașterii și al iubirii definește perfect persoana care dă viață, care iubește într-un mod aparte, care este mereu frumoaă și delicate și care este mereu pregătită să se sacrifice pentru toți cei pe care îi iubește.

Încă din Antichitate, femeia a fost cântată în ode și poeme, a fost admirată pentru felul său de a fi, dar a fost și invidiată și subapreciată. Ca să-și facă un loc în societate, femeia a trebuit sa lupte la propriu împotriva multor prejudecăți!

Inițial, Ziua Femeii a fost un simbol al drepturilor ei în societate. La începutul secolului al- XX-lea, foarte multe femei lucrau în domeniul textilelor sau ca servitoare. Banii primiți erau mult mai puțini decât cei pe care-i primea un bărbat. În 1910 apar primele asociații și organizații care încep să apere drepturile femeii.

Schimbările au avut loc efectiv, după revoltele industriale. Astfel, în Statele Unite ale Americii, discriminarea a fost factorul care a scos femeile în stradă și le-a făcut să se implice în campanii. În anul 1908, peste 15.000 de femei au ieșit pe străzile din New York pentru a cere un program decent de munca, salarii mai bune și dreptul la vot.

Ziua Femeii a fost sărbatorită pentru prima oară în America pe 28 februarie. Însă, femeia era sarbatorita încă din Antichitate. Grecii o sarbatoreau pe Rhea, mama tuturor zeilor, la începutul primăverii.

Pana-n 1913, femeile americane marcau ziua dedicată femeii în ultima duminică din februarie. Din 1910, Ziua Femeii începe să devină mai cunoscută. În 1911, mai precis pe 19 martie, Ziua Femeii este sărbătorită în Austria, Danemarca, Germania și Elveția. Pe atunci, ziua femeii se sărbătoarea într-un mod aparte: acestea ieșeau și protestau pentru drepturile lor, pentru educație și egalitate de șanse, dar și pentru dreptul la vot.

Astăzi, în foarte multe țări, Ziua Femeii este declarată sărbătoare oficială. Pentru a sărbători femeia nu este de ajuns o zi. Aceasta merită să se simtă iubită și apreciată zilnic, dar pentru a marca o zi plină de istorie în care femeile au luptat pentru drepturile lor, alege pentru femeia specială din viața ta flori minunate și ofera-le cadou.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5