Traian Ogâgău: Să ne iasă din cap ideea că un mare investitor va veni în Sângeorz Băi

Primarul oraşului staţiune Traian Ogâgău declară că singura soluţie pentru renaşterea oraşului este aceea a agroturismului.

Să ne iasă din cap ideea că o să vină un mare investitor în Sângeorz. Acest lucru nu se va întâmpla niciodată. Nu vom mai avea fabrici mari ca pe vremuri. Nu vor mai exista unităţi cu sute de angajaţi. Singura modalitate în care staţiunea poate să renască este agroturismul”, susţine primarul oraşului.

Traian Ogâgău mai spune că există suficienţi oameni dispuşi să îşi construiască pensiuni cu 5+10 camere care să le asigure un venit constant. „Oamenii trebuie să se gândească înainte de a construi o casă mare din banii câştigaţi în străinătate. Prima dată trebuie să ia în considerare că după construicţia casei trebuie să trăiască din ceva şi ajung din nou în situaţia de a o lua de la zero. Dar dacă deja s-au gândit la viitor şi în loc să îşi facă o casă mare la concurenţă cu vecinul, îşi construiesc o pensiune, aceasta le poate aduce lejer venituri de peste 1000 de euro lunar”, menţionează el. Edilul dă ca exemplu zona Maramureşului şi a Bucovinei care reuşesc să prospere şi să atragă turişti tocmai pentru că au dezvoltat astfel de mici afaceri. „Cel puţin teoretic toţi cei cu care am discutat îşi doresc acest lucru dar rămâne de văzut ce se întâmplă în viitor”.

         În ceea ce priveşte staţiunea, Traian Ogâgău îşi doreşte să poată duce la bun sfârşit proiectul pentru obţinerea licenţei de exploatare a izvorului de apă minerelă şi are în plan o eventuală îmbuteliere a acesteia dar doar dacă vor exista investitori dispuşi să-l susţină. Pe de altă parte îşi exprimă nemulţumirea că este „sabotat de consilierii locali PSD” care prin orice mijloace încearcă să împiedice demolarea Vilei 13 chiar dacă aceasta este un pericol pentru cetăţeni.

         Referendumul pentru demiterea sa nu are să-i dea bătăi de cap lui Traian Ogâgău mai ales că acesta a contestat în instanţă toate decizile Prefectului referitoare la organizarea acestuia şi susţine în continuare că nu există niciun motiv pentru referendum şi că este dispus să demisioneze în momentul în care cineva îi va prezenta un motiv plauzibil pentru demiterea lui din funcţia de primar.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]