Trei ansambluri folclorice din judeţ ne vor promova tradiţiile peste hotare

Susţinerea activităţilor culturale, folclorice în special, rămâne una dintre priorităţile senatorului Ioan Simionca. Fiind perioadă de vară, acesta îşi doreşte ca tot mai multe ansambluri să poată reprezenta judeţul nostru şi România pe scenele internaţionale.

         „Am încercat să susţin activitatea unor ansambluri folclorice din Bistriţa-Năsăud care, fiind perioada festivalurilor, a concediilor, vor participa la o serie de activităţi culturale în ţară şi străinătate. În acest sens, am sprijinit participarea Ansamblului „Doina Rebrei” la un festival în Lituania, în luna august. De asemenea, vom sprijini şi participarea Ansamblului „Măgura Şieului” în rândul comunităţilor româneşti din Grecia şi a Ansamblului „Balada” care are invitaţie la festivalul de la Torino, în zona de nord a Italiei”, a declarat senatorul Simionca.

         Proaspăt ales secretar al Comisie pentru Centenar, senatorul Ioan Simionca a adăugat că va susţine şi alte activităţi din alte zone artistice pentru a reprezenta cu cinste judeţul, toate acestea venind în pregătirea Centenarului, una din cele mai mari activităţi de promovare a culturii româneşti în 2018. „Sunt convins că toate formaţiile noastre, că tot ce înseamnă cultura bistriţeană vor contribui foarte important la această promovare a culturii noastre în lume”, a mai spus parlamentarul bistriţean.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]