” PROIECT PENTRU VIAŢA TINERILOR EUROPENI ” ÎN ANDRIA, ITALIA, ÎNTÂLNIREA DE PROIECT ERASMUS+

Trei cadre didactice din Salva, în Andria, Italia

Prof.Sas Alexandra-Scoala Gimnaziala Tiberiu Morariu Salva

 

                        In orașul Andria, Italia, în perioada 23 aprilie/27 aprilie 2018, s-a derulat a doua   întâlnire din cadrul Proiectului Multilateral Erasmus+KA219 ,,LIFE PROJECT FOR OUR EUROPEAN YOUTH. EDUCATION AND GUIDANCE FROM TEACHING INSTITUTIONS”  No:2017-ES01-KA219-038162-1” la care au participat trei cadre didactice din cadrul Şcolii Gimnaziale ,,Tiberiu Morariu” Salva: prof. Sas Alexandra Lavinia, prof. Roș Floarea, prof. Petri Veronica. In cadrul acestei intalniri de proiect au fost cumulate evenimentul de formare profesori de scurta durata si  a doua intalnire transnationala participand un numar de 10 cadre didactice din tarile partenere: 2 din Spania, 3 din Romania si 5 din Portugalia.

     Această întâlnire a fost organizată de către echipa Italiei, de la  Istituto Comprensivo " Verdi - Cafaro" Andria,Italia. Celelalte școli partenere implicate în cadrul proiectului sunt: IES ,,San Jose” Cuenca, Spania( coordonator)  și Agrupamento de Escolas de Almeirim, Almeirim, Portugalia si scoala noastra.

           Agenda evenimentului de formare a fost variată cuprinzand activitati interesante : de la vizite în Alberobelo si Polignano , la ateliere de formare în cadrul scolii, activitati de codare, activitati outdoor  cu elevii italieni cu accent pe constituirea de parteneriate intre restaurante si gradinile bio ale scolilor, sau întâlnirea cu primarul localităţii Andria.

Un moment important al acestei întâlniri, pentru noi cadrele didactice din Romania , a constituit-o prezențarea activității Clubului Impact Salve, ca  exemplu de bune practici pentru partenerii internationali , activități care au la bază o strategie de învăţare prin experienţă, oferind tinerilor posibilitatea de a se pune în serviciul celorlalți, dezvoltându-si, astfel, atât un caracter puternic, cât și competențe cheie de viață.

     Impactul social şi cultural al acestei întâlniri a fost marcat printr-un program cultural artistic oferit de orchestra de elevi a scolii, dans modern și dansuri traditionale cu specific pentru fiecare

tară participantă.Un  alt obiectiv al acestui eveniment educaţional a fost discutarea modalităţii de completare a datelor de raport din cadrul platformei etwinning a proiectului, web-site-ul proiectului cu exemple concrete prin intermediul unor ateliere de lucru iar echipa romana a prezentat brosura “Salva-touristic objectives” create de elevii scolii noastre.

Un obiectiv atins a fost participarea cadrelor didactice la cursul oferit de scoala gazdă,, cu tema” Educatia emoțională si inteligentele multiple”. Un moment emoțional  si inovativ pentru noi ca si cadre didactice a fost atelierul ,,Pet teraphy,, terapia cu câini pentru copiii cu Sindrom Down, autism, retard mintal, ADHD.

      Echipa de cadre didactice participante au stabilit planul de activităţi pentru următorul an de proiect, completarea  portalul Etwinning de către echipa portugheză şi echipa română, data de desfasurare a intalnirii din Romania din luna Octombrie 2018, conceperea planului de monitorizare, diseminare, implementare, planificarea popularizării proiectului pe reţelele social-media, website-ul proiectului si implementarea subproiectelor “Emotionary and My school life” in cel de-al doilea an de proiect.

                        Participarea la  proiectele Erasmus + permite școlilor din diferite țări europene să lucreze împreună pentru a dezvolta și transfera reciproc cele mai bune practici și abordări inovatoare în domeniul educației si formarii profesionale.

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului Erasmus Plus, noul program al Uniunii Europene în domeniul educației, formării profesionale, tineretului și sportului.Toate informaţiile pe care le furnizăm reprezintă responsabilitatea exclusivă a echipei de proiect, iar Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conţinutul acestor informaţii.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5