Trei într-o singură vizită: Vicepremierul Paul Stănescu a inaugurat trei grădinițe în comuna Căianu Mic și satele Dobric și Căianu Mare. La 1,8 milioane de lei se ridică totalul acestei investiții

Bucurie mare astăzi pe valea Țibleșului, în comuna Căianu Mic, acolo unde, vicepremierul Paul Stănescu și ministru al  Dezvoltãrii Regionale, Administratiei Publice și Fondurilor Europene, însoțit de secretarul de stat Adrian Gâdea, directorul Programului Național de Dezvoltare Locală, au inaugurat trei grădinițe. Valoarea totală a celor trei proiecte a fost de 1,8 milioane de lei, materializarea fiind rezultatul fondurilor provenite din trei fonduri: bani  de la Guvern, Consiliul Județean precum și mici contribuții de la bugetul comunei Căianu Mic.

Vicepremierul Paul Stănescu a ajuns în jurul orei 12.30 la Dobric, acolo unde a fost inaugurată o grădiniță aflată în imediata apropiere a școlii din aceeași localitare și ea reabilitată în timpul primului mandate a primarului Paul Știr. Investiția de la Dobric se ridică la suma de 520 de mii de lei, aici fiind construite un imobil în care există trei săli de clasă, sală profesorală, sală festivă, magazine, toalete, loc de joacă, deposit, sistem de încălzire centralizat.

Ce au spus oaspeții?

Paul Stănescu (vicepremier): Este tot mai clară și mai vizibilă grija Guvenului PSD-ALDE pentru comunitățiile din mediul rural. Concret, orice guvern responsabil trebuie să asigure infrastructura în toate comunitățile noastre și guvernul susținut de PSD și ALDE și-a propus acest lucru și prin programul pe care îl avem vom merge aproape în fiecare comunitate să facem lucrurile așa cum sunt la Căianu Mic. Căianu Mic deja devine un exemplu, după cum văd, pentru mulți colegi de ai noștri și să fiți convinși că de fiecare dată când mă veți invita la Căianu Mic am să vin cu multă plăcere, cu multă bucurie o să fiu alături de toți oamenii ăștia minunați, de toți copiii minunați pentru că mi-ați făcut o surpriză deosebită, să văd atâtea lucruri frumoase realizate de un primar foarte tânăr, unul dintre cei mai buni primari din această țară“, a precizat vicepremierul României.

Radu Moldovan (președinte Consiliul Județean Bistrița-Năsăud)

Numai cuvinte de laudă a avut președintele Moldovan pentru tânărul primar al comunei Căianu Mic, Paul Știr: ” Împreună cu Paul am făcut efoturile necesare și am reușit să resuscităm un proiect pe care l-am început cu vechea administrație, pe programul național regional din fonduri europene, prin care liceul tehnologic din Căianu Mic are într-adevăr condiții și standarde la nivel european. O spun fără niciun fel de rezervă că sigur este cel mai bun tânăr primar din România. În mod cert. Și aș putea să argumentez prin tot ceea ce s-a întâmplat. Sigur, dumneavoastră aveți cel mai mare merit că l-ați ales și îi stați alături. Închei prin a vă spune că, atâta timp cât bunul Dumnezeu ne va da sănătate, atât eu cât și colegii mei și din județ și din Parlament și din Guvern, vom face tot ce ține de noi să sprijinim proiectele de dezvoltare a comunităților, ca viața dumneavoastră să fie un pic mai bună“, a punctat șeful administrației județene.

Primarul Paul Știr este fără- doar și poate cel mai mulțumit edil de pe valea Țibleșului. El le-a spus oaspeților care au vizitat comuna și satele aparținătoare că în 2017 se împlinește un vis frumos pentru comunitatea din Căianu Mic prin ianugurarea celor trei grădinițe: ” Prin acest proiect putem considera că întreaga infrastructură școlară este renovată iat copiii noștri pot învăța în condiții modern și sigure. Grădinițele au  fost finanțate de către Ministerul Dezvoltării, prin Programuil Național de Dezvoltare Locală, și, bineînțeles, cu o cofinanțare de la bugetul local, cu susținerea Consiliului Județean, pentru că noi, întotdeaun, la toate proiectele, cofinațarea pe care a trebuit să o punem noi, de la bugetul local, am primit-o, în mare parte, de la Consiliul Județean. În acest sens, vreau să îi mulțumesc domnului președinte Radu Moldovan. Și la Căianu Mare avem o grădiniță ultramodernă cu toate dotările necesare, curățenie, mobilier nou, sistem centralizat de încălzire, grupuri sanitare decente, o curte frumos aranjată și împrejmuită și locuri de joacă, pentru copiii de la grădiniță și pentru toți copiii din sat și pentru cei care sunt în învățământul primar. Veți putea utiliza locurile de joacă, oricând, în orice zi. cu condiția să fie curățenie, să aveți grijă de ele pentru că sunt ale voastre!“, a spus primarul comunei Căianu Mic, Paul Știr.

    

Vizitele au continuat în Căianu Mare, respective Căianu Mic. Astfel, la Căianu Mare, centrul de comună a fost inaugurată o grădiniță în valoare de 450 de mii de lei cu două săli de clasă, sală profesorală, sală festivă, magazine, toalete, loc de joacă, deposit, sistem de încălzire centralizat. De asemenea, în satul Căianu Mic, investiția s-a ridicat la 750 de mii de lei, fiind vorba de două săli de clasă, sală profesorală, sală festivă, magazine, toalete, loc de joacă, deposit, sistem de încălzire centralizat.

Alături de vicepremierul Paul Stănescu și președintele Radu Moldovan au stat Doina Pană, ministrul Apelor și Pădurilor, senatorul Ioan Deneș, deputatul Daniel Suciu, subprefectul Ciprian Ceclan, vicepreședintele CJ BN, Vasile Puica, primarul Becleanului, Nicolae Moldovan, cel al Năsăudului, Mircea Romocea, dar și edili din Lechința, Romeo Florian, Parva, Ioan Strugari, Rodna, Valentin Grapini și Uriu, Petru Șerban. Nu trebuie uitat faptul că și Inspectoratul Școlar Județean a fost reprezentat la vârf, ”generalul” Camelia Tabără fiind însoțită de inspectorul pentru educație timpurie Crina Clapou și cel pentru limba și literatură română, Ramona Salak.

Cine va beneficia de această investiție?

     

De aceste modernizări care costă aproximativ două milioane de lei, bani din bugetul local, vor beneficia circa 150 de copii.  O spune primarul Paul Știr care a mai spus următoarele despre ce mai intenționează să facă pentru comuna pe care o administrează din 2010 încoace: ”  Modernizarea dispensarului unam din comună, renovarea sediului primăriei şi infintarea unei biblioteci comunale dar şi asfaltări fac parte din planurile administraţiei publice locale de pe Valea Ţibleşului. Cele patru proiecte au o valoare totală de două milioane de euro şi vor fi finanţate prin Programul Naţional de dezvoltare locală.De asemenea 46 de străzi din comună urmează să fie asfaltate în perioada imediat următoare: 23 vor fi modernizate prin fonduri europene şi 23 vor primii finanţare prin PNDL. În aproximativ o lună primul lot de drumuri comunale va intra în licitaţie proiectul este realizat prin AFIR pe măsura 7.2 şi este în valoare de un million de euro.


Un alt deziderat al primarului Stir este modernizarea căminelor culturale din satele Ciceu Poieni şi Căianu Mic, proiect în valoare de 500.000 de euro finanţat prin AFIR. În aproximativ două luni de zile întreaga comunitate va beneficia de iluminat public la standarde europene deoarece acesta urmează să fie modernizata iar vechile becuri să fie schimbate cu un system LED care este mult mai performant dar şi mult mai economic. În viitorul apropiat urmează să fie amenajate terenuri de sport în sateleCaianu Mic şi Căianu Mare dar şi noi spaţii de joacă pentru copii.  Împreunã, suntem o comunitate unitã, o comunitate puternicã, o comunitate care reuseste! Multumim Bunului Dumnezeu pentru toate lucrurile” este mesajul transmis comunităţii de primarul Paul Ştir.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5