Lumea mea depinde noi, temă a Săptămânii Educaţiei Globale

Trei licee din Bistriţa, în competiţie fotbalistică

"Lumea mea depinde de noi"/"My World Depends on Us" a fost anul acesta tema Săptămânii Educației Globale. Organizată anual în noiembrie, această săptămână este un eveniment de sensibilizare la nivel european, în educație formală și non-formală pe continent. Cu această ocazie, profesorii de educație fizică și sport de la Colegiul Tehnic Infoel, Colegiul Național Liviu Rebreanu și Liceul Tehnologic Forestier și-au propus să desfășoare împreună cu elevii o serie de activități sportive și, în același timp, educative. 

În cadrul activităților sportive, la disciplina sportivă fotbal, profesorii coordonatori Ilieșiu Leonida, Toderic Cristian, Zbînca Teodor, au organizat o întrecere sportivă pe teren redus între echipele Colegiului Național Liviu Rebreanu, Colegiului Tehnic Infoel și Liceul Tehnologic Forestier, vizând conștientizarea de către elevii participanți a necesității respectării adversarului, a recunoașterii valorii celuilalt..

Competiția a urmărit verificarea nivelului de dezvoltare biomotric, atât la nivel individual, cât și colectiv a fiecărei echipe, monitorizate într-un joc oficial, în regim de adversitate, utilizându-se cadrul regulamentar de joc. De asemenea s-a urmărit și implementat spiritul olimpismului vizându-se fairplay-ul reciproc, individual și de echipă, în condiții de adversitate, emulația și stimulul pentru mișcare, formarea eului personal, respectul față de coechipier, respectul față de adversar, respectul față de liberul arbitru, având ca obiectiv final conturarea caracterului și integrarea socială.

Plecând de la ceea ce Albert Einstein spunea ”Ce faci pentru tine, dispare odată cu tine, ce faci pentru alții, rămâne pentru eternitate” noi credem că este important să le oferim elevilor noștri cât mai multe activităţi şi să alocăm cât mai mult timp pentru mişcare. Studiile au dovedit că elevii fac mai multă mişcare atunci când sunt încurajaţi şi când au posibilitatea să încerce diferite tipuri de activităţi fizice. Astfel, sunt mai multe şanse să identifice activităţi care le plac, iar atunci când le place un anumit sport, îl practică din ce în ce mai mult, devenind din ce în ce mai activi.

Profesor Zbinca Teodor, Colegiul Tehnic INFOEL

Profesor Ilieșiu Leonida, Colegiul Național Liviu Rebreanu

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]