Trei sportivi vor reprezenta Bistriţa-Năsăud la Jocurile Olimpice de Tineret (JOT) de iarnă de la Lausanne

Comitetul Executiv al COSR a aprobat componenţa echipei olimpice care va reprezenta România la cea de-a treia ediţie de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret (JOT), care va avea loc la Lausanne, în Elveţia, în perioada 9 – 22 ianuarie 2020.  35 de sportivi vor lua startul în întrecerile de biatlon, bob, hochei pe gheaţă, patinaj viteză, sanie, sărituri cu schiurile, schi alpin, schi alpinism, schi fond şi snowboarding, zece dintre cele 16 discipline sportive la care se concurează la  JOT Lausanne 2020.

„Trei sportivi de la LPS-CSM Bistriţa ne reprezintă la Lausanne în perioada 9-22 ianuarie la Jocurile Olimpice de Tineret - Flaviu Păvălean  şi Darius Hângănuţ la schi fond şi Daniela Coşofreț la schi alpinism Sunt tare mândră de elevii mei şi le urez succes atât lor, cât şi echipei României!”, ne-a declarat prof. Rodica Drăguş.   

Şeful de misiune al delegaţiei este Florin Misca, secretarul general adjunct al COSR, iar adjuncul seţului de misiune este Dragoş Tătaru, directorul Departamentului Sport din cadrul COSR.

***

La prima ediţie de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret - JOT Innsbruck 2012, cele mai bune rezultate au fost obţinute la skeleton, de Cosmin Marius Chioibasu - locul 4, la individual şi la bob, de tandemul Ana Andreea Constantin/Andreea Grecu – locul 6, la bob două persoane. Cu experienţa acumulată la JOT, Andreea Grecu a reuşit calificarea la JO Sochi 2014 şi JO PyeongChang 2018, unde a participat tot în proba de bob două persoane.

La JOT Lillehammer 2016, reprezentanţii României au cucerit primele medalii din istoria competiţiei.

Eduard Casaneanu şi-a adjudecat titlul la hochei pe gheaţă, în proba de îndemânare, cel dintâi AUR OLIMPIC al României la acest sport, iar Mihaela Hogas a obţinut medalia de bronz în întrecerea de patinaj viteză la sprint echipe internaţionale mixte, alături de italianca Chiara Cristelli, germanul Ole Jeske şi norvegianul Allan Dahl Johansson.

La câteva secunde de podium au terminat Mihai Cristian Tentea - locul 4, la monobob, doi ani mai târziu, la JO PeongChang 2018, pilotul bobului de două persoane, şi tandemul Flavius Ion Craciun/Vasile Marian Gitlan - locul 4 la sanie dublu.
 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5