A treia furtună din Bistriţa-Năsăud a făcut şi ea ravagii. Becleanul, Zagra şi Parva, afectate

Sosită din vest , furtuna care s-a abătut în această după-amiază peste judeţul Bistriţa-Năsăud a afectat Bistriţa, Cepari, LIviu Rebreanu şi Năsăud.
Astfel, în Bistriţa, au căzut țigle pe strada Năsăudului și un copac pe Căstăilor. De asemenea, și pe Dimitrie Cantemir un copac căzut a blocat un sens de mers. În satul Cepari, un acoperiș a fost smuls de pe o casă și a aterizat în drum.
Mai mult, în cartierul oraşului Năsăud, Liviu Rebreanu mai mulți copaci au fost smulși de furtună, iar circulația este îngreunată. Nici Năsăudul nu a fost ferit de probleme, în cartierul de blocuri un copac fiind retezat de vântul puternic. Acesta a căzut peste câteva maşini aflate în apropiere, în parcare.
Furtuna a mai afectat oraşul Beclean, dar şi comunele Zagra şi Parva. Astfel, în oraşul de pe malurile Someşului Mare, au fost rupţi mai mulţi copaci, iar vântul a suflat ţigle şi internit de pe acoperişuri peste maşinile aflate în parcări.
La Zagra, acoperişurile a mai multor case au fost distruse, vântul puternic smulgând copaci din rădăcină, mai multe cabluri de alimentare cu energie electrică, fiind, de asemenea, afectate
La Parva, mai multe maşini au rămas blocate pe un drum forestier, consecinţă a unor copaci căzuţi, fiind vorba de o zonă greu accesibilă.
Update: În urma manifestării fenomenelor meteo periculoase, în zona de competență a I.S.U. ”Bistrița” al județului Bistrița – Năsăud, s-au produs o serie de evenimente care prin amploare și intensitate au amenințat viața și sănătatea populației, mediul înconjurător, iar pentru restabilirea stării de normalitate au fost necesare adoptarea de măsuri și acțiuni urgente, alocarea de resurse suplimentare și managementul unitar al forțelor și mijloacelor implicate.
În urma manifestării fenomenelor meteo periculoase, s-au înregistrat următoarele situații de urgență:
Detașamentul de Pompieri Bistrița:
· 8 intervenții pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe căile de transport rutier;
· 4 intervenții pentru îndepărtarea elementelor de acoperiș desprinse;
Secția de Pompieri Năsăud:
· 8 intervenții pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe căile de transport rutier;
Garda de Intervenție Prundu Bîrgăului:
· 4 intervenții pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe căile de transport rutier;
Garda de Intervenție Beclean:
· O intervenție la un accident rutier, fără victime încarcerate.
Punctul de lucru Lechința:
· O intervenție pentru înlăturarea unui copac căzut pe anexe gospodărești.
În urma intervenției echipajelor specializate ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bistriţa” al judeţului Bistriţa – Năsăud, dar şi a comitetelor locale pentru situații de urgență din comunitățile afectate, toate căile de transport rutier și/sau feroviar au fost eliberate, iar traficul se desfășoară în condiții normale.
Mai multe localități (Valea Vinului, Monor, Gledin, Rodna, Nimigea, Năsăud, Chiuza, Zagra, Sărățel, Slătinița, Mocod, Bistrița Bîrgăului, Lechința, Beclean) au rămas fără alimentare cu energie electrică, totală sau parțială. În momentul de față echipe specializate din cadrul societății de distribuție a energiei electrice acționează pentru remedierea problemelor apărute. Pentru gestionarea situațiilor de urgență, au fost angrenate și echipe din cadrul C.L.S.U..
Dintre cele mai importante intervenții gestionate de forțe și mijloace din cadrul structurilor operative ale I.S.U. ”Bistrița”, menționăm:
Intervenția pentru înlăturarea copacilor căzuți pe un drum forestier din localitatea Parva și eliberarea căilor de acces. În urma manifestării fenomenelor meteo periculoase, au fost blocate aproximativ 20 de autoturisme în care se aflau 40 de adulți și aproximativ 20 de minori. Nu au fost înregistrate victime și nici pagube materiale însemnate.
În localitatea Rodna au fost inundate patru gospodării cetățenești, fără a se înregistra pagube importante.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5