Trepte în proză şi poezie de calitate la Cercul Literar de la Cluj

Sigurul cenaclu on line de poezie şi proză din Transilvania “Cercul Literar” de la Cluj-Napoca a sărbătorit la Muzeul de Artă un an şi jumătate de la înfiinţare. A fost vorba de un mega eveniment literar în cadrul căruia au fost lansate patru volume de poezie şi un volum de proze ale membrilor acestui cenaclu.

Iată despre ce volume a fost vorba şi ce autori au fost publicaţi în antologia “Trepte”:

POEZIE

“Plonjon într-un vis dezafectat” – Otto Havran
“Atentat la singurătate” – Alexandru Iancu
“Coliba mea de ceamur” – Vasi Cojocariu-Vulcan
“Iarba din ceainic” – Eugen Barz.

PROZĂ

Antologia “Trepte”.
Autori: Alin Cordoş, Marian Danci, Alexandru Iancu, Oxana Kopas, Eleanor Mircea, Radu-Ilarion Munteanu, Daniel Onaca, Emilia Poenaru Moldovan, Savu Popa, Luminița Rusu, Bogdan Stoicescu, Dumitru Tâlvescu, Larisa Tomescu, Rebeka Torok-Ágoston.

Moderează: Emilia Poenaru Moldovan

 

Au vorbot despre cărţi şi autorii lor:  Ioan-Pavel Azap, Ion Cristofor, Constantin Cubleșan, Christian W. Schenk.

Au contribuit la realiazarea Antologiei: Eugen Barz  Alice Valeria Micu  Daniel Onaca  Andra Tischer

CERCUL  LITERAR DE LA CLUJ este un cenaclu on line de poezie și proză inițiat și lansat la data de 1 august 2016 de Emilia Poenaru Moldovan, scriitor și editor la Editura Colorama din Cluj. Cenaclul se află așadar sub egida Editurii Colorama, membrii acestuia beneficiind de facilitățile de publicare oferite de editură.
CERCUL LITERAR DE LA CLUJ își propune crearea unui mediu relaxat și prietenos pentru promovarea literaturii de bună calitate.

    

Otto Havran: CRONICA LANSĂRII DE LA CLUJ ( I )
Alături de Ion Cristofor membru al Uniunii Scriitorilor din România, doctor în filologie, redactor în diferite perioade, la “Echinox”, “Tribuna”, “Bucovina literară” si “Cetatea culturală”, autorul a peste 20 de cărți de poezie, istorie literară, eseuri, critică literară și interviuri, traducător, care ținând cartea subsemnatului în mână a susținut: „ când am luat în mână acest volum am simțit că intru în cu totul altă paradigmă literară, acești tineri pe care-i promovează Emilia Poenaru Moldovan năvălesc pur și simplu în literatură și aduc cu totul ceva nou, important este ca această paradigmă să se impună și să-și găsească cititori care să-i caute și să-i solicite în edituri. Poetul acesta, dacă vreți, vine din zona oniricilor sau mai larg spus din zona suprarealismului, poemele lui fiind un gen de puzzle pe care-l construiește totuși cu un instinct poetic foarte sigur. Dacă accepți doza de arbitrariu pe care-l impune scrierea unui asemenea volum de poezie, e excelentă, avem de-a face cu un poet original, care nu seamănă cu nimeni altcineva și toată poezia lui mi-a dat impresia unei mari mișcări de forțe cosmice dacă vreți, ai impresia că plonjezi așa cum sună titlul, într-o zonă cosmică în care acționează tot soiul de forțe divergente. Este deci un fantezist de mare forță și subliniind nota de originalitate indiscutabilă a cărții lui Otto Havran, (vedeți că are și un numefoarte straniu, gotic, celtic…) este un debut de bun augur și dacă prezentatorul spune de obicei numai lucruri bune, eu aș vrea totuși să-i atrag atenția tânărului că greul de-abia de acum vine, deci proba este a doua carte, dacă vei reuși să te depășești…eu sunt convins că va reuși pentru că sunt aici semnele unei bune mânuiri ale cuvântului, atunci vom vorbi despre un poet care probabil inaugurează o nouă epocă literară. E clar că cei care au publicat în aceste volume prezentate vin cu un alt fel de literatură decât cea de până acum, asta îmi spune că Cercul Literar de la Cluj inaugurează o nouă epocă literară, lucrul cel mai important pe care Editura Colorama și Emilia au reușit să-l realizeze. ”

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5