Memorialul Ioan Coroban la handbal

Trofeele Olimpiadei Gimnaziilor, cucerite de echipele de la Lucian Blaga şi Ştefan cel Mare

Sala Polivalentă din Bistrița a găzduit a 10-a ediție a Memorialului „Ioan Coroban” la handbal, eveniment organizat de Direcția Județeană pentru Tineret și Sport, Comisia Judeţeană de Arbitri Bistriţa - NăsăudInspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, Asociaţia Judeţeană de Handbal (AJH Bistrița-Năsăud) și Federația Română de Handbal. Ediția 2019 a Olimpiadei Gimnaziilor a reunit echipe de handbal feminin și masculin de la cinci unități de învățământ din municipiul Bistrița - Școala Gimnazială nr. 1, Şcoala Gimnazială „Avram Iancu”, Şcoala Gimnazială nr. 4, Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” şi Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare”.

Trofeele Memorialului ”Ioan Coroban” - Olimpiada Gimnaziilor au fost câștigate de loturile Școlilor gimnaziale ”Lucian Blaga” (feminin) - prof. Ana Szabo și ”Ștefan cel Mare” (masculin) - prof. Florin Moldovan.

Clasament (feminin)
1. Școala Gimnazială „Lucian Blaga”
2. Școala Gimnazială „Ştefan cel Mare”
3. Școala Gimnazială nr. 1 Bistrița
4. Școala Gimnazială „Avram Iancu”

Clasament (masculin )

 1. Școala Gimnazială „Ştefan cel Mare” Bistrița
2. Școala Generală nr. 4 Bistrița
3. Școala Gimnazială „Lucian Blaga”
4. Școala Generală „Avram Iancu”

„Ne-am reunit poate cu mai multă emoție decât într-o altă zi când venim la sală pentru o oră de mișcare. De data aceasta jucăm pentru tine și ... în fața lor acestor copii frumoși care iubesc handbalul la fel de mult cum ai făcut-o tu! Am avut emoții atunci când cu toții am îmbrăcat tricourile cu AMICII și inițialele tale IC, atunci când împreună am strigat ”AMICII!”, dar mai ales atunci când alături de sportivi și suporteri am ținut momentul de reculegere în memoria ta. Am văzut colegi cu ochii în lacrimi și acum ...după 12 ani de când ne-ai părăsit, am văzut tristeţe, dar mai mult decât atât ... am văzut mulțumire dar și bucuria că an de an reușim să organizăm această competiție. Fiecare dintre cei care au jucat în meciul demonstrativ are amintiri cu tine ... Și nu puține ...Nelu, ne lipsești!”, au scris prietenii lui Ioan Coroban.

   Ioan Coroban a fost președintele Colegiului Județean de Arbitri Bistrița-Năsăud. A practicat handbalul de la o vârstă fragedă la CSS Bistrița până la terminarea junioratului. Pentru că nu putea sta departe de sportul pe care l-a îndrăgit atât de mult, a devenit arbitru și în scurt timp a devenit foarte apreciat. A arbitrat competiții de la juniori până la seniori, totalizând 457 de jocuri. Din dorința de a mai juca handbal cu foștii colegi a organizat întâlniri săptămânale, născandu-se astfel ideea constituirii unei echipe de Old-Boys. Mai târziu, aceasta s-a concretizat prin înființarea în anul 2006 a clubului "HANDSPORT’. Din nefericire, nu a reușit să vadă finalizată formarea primelor grupe de copii, plecând mult prea devreme dintre noi, în data 19 decembrie 2007.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]