Trofeu pentru elevii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 2 Bistrița, la Festivalul Național de la Târgu Mureș

Emanuela Boldorea

Într-o zi cu semnificație majoră, când elevii tuturor școlilor au fost implicați în activități frumoase și diverse care omagiau Ziua Europei, un grup de copii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 2 Bistrița a participat la Festivalul Național ”Descopăr frumosul din mine”, desfășurat la Târgu Mureș.
Este al treilea an consecutiv când elevii școlii noastre, coordonați de un grup de profesoare implicate și dăruite, participă la acest minunat festival de talente artistice care reunește copii din toată țara.
Festivalul s-a desfășurat sub deviza ”toleranță, admirație și respect pentru copiii cu dizabilități” .
Trupa ”Steluțe pe pământ”, aparținând Centrului Școlar de Educație Incluzivă Nr. 2, s-a prezentat cu scenetele ”Gura lumii” (după Tudor Arghezi) și ”Libertatea” (după Gheorghe Adamescu), precum și cu ”Dansul piraților”.
În cele două scenete elevii au transmis două mesaje importante: acela de a fi stăpân pe propriile păreri indiferent de ”gura lumii”, respectiv de a prețui libertatea și respectul, aplicând zicala ”Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face”. Cei mici, într-o ținută și decor specific, au prezentat un simpatic dans marinăresc.
Toți copiii au primit multe aplauze și au stârnit simpatia celorlalți copii participanți. Pentru efortul lor și impresia artistică, ei au fost răsplătiți de către organizatori cu Premiul I și un frumos trofeu pe care l-au adus școlii.
Pentru mulți dintre ei a fost un eveniment unic în viață și abia așteaptă ediția următoare la care să participe din nou.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]