alp
 

Troiţe sfinţite de Sfânta Maria la Casa Parohială Sebiş

Pretutindeni aceasta mare sarbatoare este prezenta in sufletele credinciosilor ortodocsi, aducand multa bucurie, si implinire duhovniceasca. In parohiile de pe Valea Sieului, Maica Domunului este simbolul devotamentului fata de Sfintele Altare sub care preotii de aici, isi desfasoara intreaga activitate pastoral-misionara si duhovniceasca pentru credinciosii pe care-i pastoresc. Evenimentele parca se succed unul peste altul. Daca in seara Praznicului Adormirii Maicii Domnului credinciosii de pe Valea Sieului si Valea Lutului au participat la slujbele de la Schitul “ La Manastire”, din Monor, in ziua sarbatorii celei mari, Sebisul a fost din nou in sarbatoare duhovniceasca. In aceasta parohie preotul paroh, alaturi de credinciosii pe care-i pastoreste cu dragoste si devotement, a desfasurat frumoase activitati duhovnicesti.
Cu ocazia acestei mari sarbatori, preotul paroh Fratila Ciprian, alaturi de preotul pensionar Pop Mircea si parintele Jula Zosin de la Sieut, dupa ce au binecuvantat si sfintit troitele cele noi asezate in curtea casei parohiale, care este aproape finalizata, troite care au fost donate de catre Simionca Grigore din Sebis si Dragan Vasile din Sieut, au premiat pe cei mai destoinici dintre copiii, care au participat in timpul postului la programul catehetic initiat de catre parohie, “ Sa o cunoastem mai bine pe Maica Domnului”.
Parintele Ciprian Fratila, in cuvantul sau adresat celor peste 450 de credinciosi participanti la acest eveniment, a spus: Ma bucur nespus de mult, ca tinerii din parohia pe care o pastoresc, sunt atat de apropiati de biserica stramoseasca, dorindu-si in acelasi timp sa cunoasca tainele cele mari ale acesteia. Aceasta sarbatoare este prilej de mare bucurie, pentru noi cei din Sebis, caci pe langa premierea acestor copii minunati care au participat la programul catehetic “ Sa o cunoastem mai bine pe Maica Domnului”, am savarsit slujba sfintirii celor doua troite, asezate in curtea casei parohiale, ca semn de inchinare si dragoste pe care o purtati dumneavoastra bisericii noastre stramosesti.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]