Tronsonul de drum judeţean 172 D, Măgura Ilvei – Lunca Ilvei, modernizat cu fonduri europene. Preşedintele Moldovan: Circulăm pe un drum european, care oferă absolut toate condiţiile necesare!

Lucrările de modernizare de pe Lotul 5 al a Drumului Judeţean 172 D, Măgura Ilvei – Ilva Mare – Lunca Ilvei – limita sit Natura 2000 (zona cabanei Silhoasa), au fost recepţionate. Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, vicepreşedintele Ioan Ţintean, directorul executiv Dorin Popescu, ing. Gabriel Pop – şef Serviciu Drumuri Judeţene, primarii Aurel Horea (Ilva Mică), Valer Avram (Măgura Ilvei), Alexandru Anca (Ilva Mare), Flaviu Lupşan (Lunca Ilvei), specialişti, reprezentanţi ai firmelor de construcţii şi de proiectare au participat la acest eveniment de pe Valea Ilvelor.

         Este vorba despre un tronson de 17.77 km, investiţia având o valoare de 46.383.825 lei (9.6 milioane euro), contractual fiind adjudecat de SC MIS GRUP SRL ANIEȘ (executant) și SC LUCA WAY SRL București (proiectant). Lucrările au fost finanţate initial prin PNDL, ulterior proiectul fiind preluat în Programul Operațional Regional (POR) și bugetul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Lucrările executate au presupus fundație din piatră spartă, îmbrăcăminte asfaltică, geocompozit cu rol de antifisură, strat de legatură binder, strat de uzură. Pe raza localității Lunca Ilvei s-au executat trotuare pe ambele părți ale drumului,  șanțuri pereate cu beton,  rigole carosabile, podețele degradate au fost înlocuite cu altele noi, s-a realizat o rețea de canalizare pluvială, ziduri de sprijin, parapeți metalici, semnalizare rutieră, lucrări de reparații poduri noi și construcție pod nou.

Lucrările au început în data de 12.09.2018 și s-au finalizat la data de 11.05.2020. Perioada de garanție este de 10 ani.

„Mă bucur foarte mult să ne vedem, chiar şi în aceste situaţii mai delicate. Aş vrea să mulţumesc în special constructorului pentru că s-a mobilizat, chiar dacă a fost o situaţie complicată, cu stare de urgenţă, cu stare de alertă, şi a dus la final această lucrare extrem de importantă. Lucrările sunt de foarte bună calitate. Este încă o dovadă că, atunci când o companie din judeţul Bistriţa-Năsăud câştigă o lucrare pune şi suflet în ceea ce face. Pe lângă faptul că avem lucrările terminate în timp util, ele sunt şi de o calitate foarte bună. DJ 172 D - Poarta Transilvaniei este unul dintre proiectele importante pe care le-am lansat încă de la începutul primului meu mandat şi mă bucur că astăzi suntem la recepţia Lotului 5. Sunt alături de mine şi primarii de pe Valea Ilvelor. E un deziderat pe care-l aşteaptă de cel puţin 30 de ani, modernizarea acestui drum, mă bucur că suntem la recepţia Lotului 5. Contractul a început în toamna anului 2018 şi, chiar dacă au trecut şi două ierni peste noi, aşa cum v-am spus, cu mobilizarea constructorului şi a tuturor celor care au fost aici, inclusiv colegii primari, care au sprijinit cu tot ce era nevoie această investiţie,  astăzi avem bucuria să circulăm între Măgura Ilvei şi ieşirea din Lunca Ilvei, până la cabana de la Silhoasa, la pepinieră, pe un drum european, care oferă absolut toate condiţiile necesare”, a declarat preşedintele Radu Moldovan.

Primarul comunei Lunca Ilvei, Flaviu Lupşan, a menţionat că această investiţie este unul dintre dezideratele pe care l-a avut încă din 1996, când a candidat pentru prima dată. ”Sigur că anii s-au scurs, iar realizările au fost cam la nivel de promisiuni şi în special în anii electorali. Iată că astăzi, tot ceea ce s-a discutat cu trei ani în urmă s-a materializat în fapt. Este un lucru care merită apreciat şi cu această ocazie ţin să mulţumesc, în primul rând, preşedintelui Consiliului Judeţean, echipei dumnealui, care a ştiut să pună punctul şi pe această zonă, apoi constructorului, în special domnului Farcaş, pentru calitatea deosebită a lucrărilor, într-un timp record vizavi de ceea ce a fost pe acest tronson de drum. Sigur că lucrurile nu se opresc aici, noi deja am demarat lucrările pentru tot ceea ce înseamnă Lotul 6, adică deschiderea cu adevărat spre judeţul Suceava. Suntem într-o fază destul de avansată, dar datorită timpului care nu ne-a fost prielnic, suntem opriţi undeva în zona de sondaje, penzru că după cum bine ştiţi este o zonă de mlaştină, o zonă de arie protejată care dispune foarte mare atenţie, astfel că constructor va avea problemele care nu le-a întâlnit în alte zone ale judeţului.       Mulţumesc în mod deosebit preşedintelui şi constructorului”, a spus primarul Lupşan.

Primarul Alexandru Anca a mulţumit în numele locuitorilor din Ilva Mare şi de pe Valea Ilvelor tuturor celor implicaţi în realizarea acestui drum, pe care locuitorii zonei îl aşteptau de foarte-foarte mult timp. „Lucrările au fost realizate în condiţii deosebite, au fost multe probleme la început dar pe parcurs ele au fost rezolvate şi eu sper că ceea ce s-a realizat în acest moment va continua pe Valea Ilvei. Avem această garanţie prin domnul preşedinte şi echipa pe care o conduce. Doresc numai bine şi sănătate tuturor celor implicaţi.”, a menţionat edilul din Ilva Mare.

Primarul Valer Avram de la Ilva Mică a ţinut să puncteze aportul  echipei manageriale a Consiliului Judeţean, al preşedintelui Emil Radu Moldovan. „Mulţumesc în numele măgurenilor pentru acest drum, bun, care s-a realizat de către societatea Mis Grup, mulţumim constructorului, să le dea Dumnezeu sănătate pentru cât mai multe realizări, să dea Dumnezeu să ne vedem cu bine”, a mai precizat Valer Avram.

         Nu în ultimul rând, reprezentantul Mis Grup, Petrică Farcaş, a reliefat atât calitatea de constructor, cât şi pe cea de beneficiar. „În calitate de constructor şi de beneciar al drumului, ne-am străduit să facem lucrări de calitate şi să venim cu o soluţie nouă legată de colectarea apelor pluviale şi trotuare pentru cetăţeni, iar aici am găsit sprijin din partea Consiliului Judeţean şi a echipei tehnice. Ne-am străduit să facem lucrări de calitate şi pentru o durată mai lungă de 10 ani. Ca beneficiar, având o fabrică de cherestea la Lunca Ilvei, am circulat 30 de ani pe un drum extrem-extrem de rău. Sunt mândru, sunt bucuros că am reuşit să facem noi, ca firmă, lucrul, drumul şi investiţia. Mulţumesc şi sper să ne întâlnim în aceeaşi echipă anul viitor”, a declarat directorul Mis Grup.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5