Trupa de teatru „Anonimus” a încântat publicul spectator

Un spectacol de teatru deosebit a fost oferit de persoanele lipsite de libertate din Penitenciarul Bistriţa pe scena Centrului Multicultural Sinagoga Bistriţa, în prezenţa unui numeros public.
Piesa a scos în evidenţă absurdul condiţiei umane, drama individuală şi colectivă a cetăţenilor condamnaţi la singurătate, uniformizare şi alienare, caracteristici ale unei categorii de populaţie la ora actuală.
De menţionat că scenariul aparţine cunoscutei Camelia Toma şi se bazează pe texte de Friedrich Durrenmatt, Sorin Catarig, Vlad Drăgoi şi alţii, iar piesa a fost pusă în scenă cu ajutorul Asociaţiei „Argument” din Bistriţa, reprezentată de Camelia Toma în calitate de regizor, Ana Toma – scenograf şi procesare audio-video realizată de Mihai Claudiu Şaişuc.
Au evoluat şi actorii Răzvan Bărbos şi Andrei Galdea, membri ai trupei Corint.
Prin acest eveniment se urmăreşte scoaterea în evidenţă a potenţialului creator al persoanelor private de libertate, valorificarea prin artă a talentului pentru a-şi exprima gândurile şi sentimentele libere şi a ieşi din situaţia de persoană în detenţie.
Deosebitul şi educativul eveniment a fost organizat de Ministerul Justiţiei, Administraţia Naţională a Penitenciarelor Bistriţa.
A fost o seară de mare încărcătură sufletească, cu transmiterea de sentimente pentru o anumită latură a gândirii umane.

Comentarii

10/10/15 16:56
cei din umbră

Felicitări trupei „Corint” !!!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]