TSD BN: Codul Fiscal înseamnă mai mulţi bani în buzunarul fiecărui român

“Noul Cod Fiscal NU înseamnă majorări sau introducerea de noi taxe.  Noul Cod Fiscal înseamnă mai mulţi bani în buzunarul fiecărui român.  Noul Cod Fiscal presupune o colectare voluntară mai bună a taxelor şi impozitelor. Noul Cod Fiscal va asigura creştere economică pentru următorii ani.  Noul Cod Fiscal va stimula antreprenorii”, susţine Tineretul Social Democrat Bistriţa-Năsăud,  acestea fiind, de fapt, concluziile dezbaterii publice pe această temă, derulae marţi seara.

La evenimentul organizat de TSD Bistriţa-Năsăud au participat directorul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud - Cristian Parasca, senatorul Ioan Deneş, viceprimarul Bistriţei  - George Avram şi omul de afaceri Horaţiu Gherman. De asemenea, au răspuns pozitiv invitaţiei tinerilor social-democraţi din judeţ şi colegii de la TSD Cluj, împreună cu preşedintele filialei TSD Cluj-Napoca, Gabriel Horia Nasra.

“Scopul dezbaterii a fost de a oferi tinerilor o mai bună înţelegere a acestei teme şi a impactului pe care Codul Fiscal îl va avea asupra economiei şi a tuturor cetăţenilor României”, se arată în comunicatul remis redacţiei.

Comentarii

23/07/15 07:55
Vizitator

Codul fiscal da cu o mana si ia cu doua. Este vorba de majorări de impozite pe locuinţe şi terenuri, la nivelul autoritatilor locale. Impozitul pe locuinţe nu va mai fi limitat la 0,1% din valoarea impozabilă, ci va fi stabilit între 0,08% şi 0,2% de către primării, iar proprietarii care nu îşi îngrijesc casele şi/sau terenurile vor plăti, din ianuarie 2017, un impozit de şase ori mai mare faţă de nivelul standard, conform proiectului noului Cod Fiscal.
Si mai draconic stau lucrurile cu privire la impozitul pe teren, in special pentru terenurile situate în intravilan sunt introduse limite minime şi maxime, pe ranguri de localităţi şi zone.
Competenţe ale consiliilor locale: pot majora, pentru clădirile şi terenurile neîngrijite situate în intravilan, impozitul pe clădiri şi impozitul pe teren cu până la 500%; pentru terenul agricol din extravilan nelucrat timp de doi ani consecutiv se poate majora impozitul pe teren cu până la 500%.
Conform proiectului prezentat de Guvern, din ianuarie 2018 impozitul pe teren va putea fi majorat de către primării de şase ori pentru terenurile situate în intravilan, dacă acestea au un grad de ocupare mai mic de 20% inclusiv. Această majorare îi va afecta inclusiv pe proprietarii de mari terenuri.
De asemenea, pentru terenul agricol nelucrat timp de doi ani consecutiv, consiliul local va putea majora impozitul pe teren cu până la 500% începând cu al treilea an. Populaţia va fi obligată să achite impozit şi pentru terenul ocupat de construcţiile pe care le deţine, inclusiv locuinţe, Guvernul pregătind această măsură pentru anul viitor conştient fiind că introducerea noului impozit va avea un impact asupra veniturilor persoanelor fizice.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5